YK Enerji'den 'İkizköy’de zeytin ağaçları kesiliyor' haberlerine açıklama

YK Enerji'den 'İkizköy’de zeytin ağaçları kesiliyor' haberlerine açıklama

İkizköy'de, YK Enerji'nin zeytin ağaçları söktüğü haberleri çevrecileri ve köylüleri harekete geçirdi. YK Enerji, 9 zeytin ağacı uzmanlar eşliğinde YK Enerji bünyesinde oluşturulan ve 22 binden fazla zeytin ağacının yer aldığı zeytin park alanına taşındığını açıkladı.

YK Enerji'den 'İkizköy’de zeytin ağaçları kesiliyor' haberlerine açıklama
16px
24px
31.03.2022 21:49
ABONE OLgoogle

YK Enerji'nin kamuoyu açıklaması şöyle:

Bugün sosyal medyada ve bazı medya organlarında “İkizköy’de zeytin ağaçları kesiliyor” içerikli paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Söz konusu zeytin ağaçlarının bulunduğu alan, 2016 yılında kamu yararı kararı doğrultusunda yerli kaynaktan elektrik üretimi amacıyla kamulaştırılarak madencilik faaliyetleri için şirketimize tahsis edilmiştir. Linyit İşletmeleri sahasında bulunan, 9 zeytin ağacı uzmanlar eşliğinde yine YK Enerji bünyesinde oluşturulan ve 22 binden fazla zeytin ağacının yer aldığı zeytin park alanına taşınmıştır.

Hiçbir şekilde ağaçların kesilmesi, zarar görmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Kök bütünlüğü korunan ağaçların herhangi bir zarar görmemesi için iş makineleriyle etrafları kazılarak ve budamaları yapılarak yeni yerlerine taşınmaktadır. Tüm bu işlemler uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilmektedir.

Öte yandan, zeytin ağaçlarının taşınması sırasında madencilik faaliyeti için şirketimize tahsis edilmiş alanın içine girilerek iki çalışanımıza eylemciler tarafından saldırılmış ve çalışanlarımız darp edilmiştir. Saldırının ardından kolluk kuvvetleri, eylemcilere müdahale etmiştir.

Çalışanlarımıza saldıran ve yaralanmalarına neden olan kişiler hakkında da tüm yasal haklarımızı kullanarak suç duyurusunda bulunduğumuzu belirtmek isteriz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde