YAŞ kararları açıklandı: İşte kritik atamalar

YAŞ kararları açıklandı: İşte kritik atamalar

Yüksek Askeri Şura toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti.

YAŞ kararları açıklandı: İşte kritik atamalar
16px
24px
04.08.2021 15:51
ABONE OLgoogle

Yüksek Askeri Şura'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantısında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Musa Avsever atandı, 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Kritik toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Kuvvet Komutanlarının son durumları değerlendiriliyor, terfi ve atamalar ele alındı. 

Kritik toplantının gündemi terfiler ve atamalar oldu. Kuvvet Komutanlarının son durumu da toplantıda değerlendirildi. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü, açıklama bekleniyor.

İŞTE YENİ KARA KUVVETLERİ KOMUTANI

YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Musa Avsever atandı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YAŞ toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, şöyle devam etti:

"30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir. Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edilmiştir."

ERDOĞAN VE YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'DE

Toplantı öncesi YAŞ üyeleri CUmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan Atatürk mozalesine çelenk bıraktı.

Erdoğan'ın Atatürk mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Heyet, Mozoleye çıkan merdivenin önünde fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde