Waves Coin projesi ile ilgili 3 önemli unsur, Waves yorum

Waves Coin projesi ile ilgili 3 önemli unsur, Waves yorum

En popüler DeFi coinleri arasında gösterilen WAVES coin, Waves blok zincir ağının yerel kripto para birimidir.

Waves Coin projesi ile ilgili 3 önemli unsur, Waves yorum
16px
24px
20.09.2022 19:08
ABONE OLgoogle

En popüler kripto paralar Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olsa bile en az onlar kadar gelecek vadeden, çözüm sunan başka kripto paralar da var. Bunlar arasında özellikle DeFi coinleri çok ilgi çekiyor. En iyi DeFi coinleri arasında yer alan WAVES coin ise hızlı yapısı ve sabit işlem ücretleriyle hemen öne çıkıyor.

Waves Coin Nedir?

En popüler DeFi coinleri arasında gösterilen WAVES coin, Waves blok zincir ağının yerel kripto para birimidir.

2016’da bir merkeziyetsiz borsa olarak kurulan Waves, sonradan gelişerek kendi blok zincirini oluşturmuştur. Bugün Waves, üzerinde akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar yaratılabilen bir blok zincirdir. Onun en önemli yanı ise geliştiriciler ve kullanıcılar için yüksek verimliliğin yanı sıra düşük ve sabit işlem ücretleri sunmasıdır.

Waves söz konusu olduğunda üç önemli unsur ön plana çıkar: İşlem ücretleri politikası, yüksek verimlilik ve birlikte çalışabilirlik. WAVES coini gelecek vadeden bir kripto para birimi yapan da Waves ağının bu üç temel özelliğidir.

1. İşlem Ücretleri Politikası

Waves ağının en önemli avantajı, hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için düşük ve sabit işlem ücretleri sunmasıdır. Waves ağında kripto para transferi yapmak için ödemeniz gereken ücret daima ve sadece 0,001 WAVES coindir. Akıllı sözleşme işlemleri ise her zaman için 0,005 WAVES coin olarak belirlenmiştir.

Waves, düşük ve sabit işlem ücretleri sayesinde, işlem ücretlerinin çok yükseldiği ve her an değişebildiği Ethereum’a önemli bir alternatif olmuştur.

2. Yüksek Verimlilik

Waves, ölçeklenebilir bir blok zincir ağıdır. Geliştiriciler ve kullanıcılar için yüksek verimlilik ve hız sağlar. Waves blok zinciri üzerinde saniyede yaklaşık 100 işlem gerçekleştirilebilir.

Waves blok zincirindeki blok üretim süresi ise 1 dakikadır. Bununla beraber, WavesNG olarak bilinen bir protokol kullanan Waves, mikro bloklar kullanarak hızını iyiden iyiye artırır. Mikro bloklar sadece 5 saniyede üretilebilir.

Yüksek verimlilik ve yüksek hız, Waves blok zincirinin en avantajlı taraflarından biridir.

3. Birlikte Çalışabilirlik

Waves, geliştiricilere çok önemli bir avantaj sunar: Birlikte çalışabilirlik. Waves blok zincirinde oluşturulan merkeziyetsiz uygulamalar hemen her blok zincire entegre olabilir. Bugün Waves, Ethereum (ETH), Solana (SOL), Fantom (FTM) ve Ergo (ERG) ağlarıyla birlikte çalışabiliyor. Gravity protokolüyle Waves ile BNB Chain de birbirine bağlandı.

WAVES Coinin Geleceği

En önemli DeFi projelerinden olan Waves’in kripto para birimi WAVES coin, gelecek vadeden DeFi coinleri arasında yer alıyor. DeFi, yani merkeziyetsiz finans ekosistemi günden güne büyürken gündelik yaşamımızın da parçası haline geliyor. Bu noktada Waves’in yüksek verimliliği, birlikte çalışabilirliği ve sabit, düşük işlem ücretleri çok önemli bir avantaj sağlıyor.

Tam da bu nedenle WAVES coin, gelecekte en popüler kripto paralar arasında olabilir. Sunduğu avantajlar ile DeFi ekosistemi için çok önemli hale gelen Waves’in merkezinde yer alan WAVES coinin geleceği fazlasıyla parlak görünüyor.

WAVES Coin Nasıl Alınır?

Türkiye’de Türk lirası ile WAVES coin satın almak oldukça kolaydır. Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo, WAVES coini ve diğer en önemli DeFi coinlerini listelemektedir. Bitlo üzerinden TRY/WAVES paritesinde işlem yapmak mümkündür.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde