WP: Trump Erdoğan'a 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması teklif etti

WP: Trump Erdoğan'a 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması teklif etti

Washington Post, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması teklif ettiğini öne sürdü. Trump'ın görüşme sırasında S-400 yaptırımları konusunda da Erdoğan'a yeni bir teklif yapacağı belirtiliyor.

WP: Trump Erdoğan'a 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması teklif etti
16px
24px
13.11.2019 15:36
ABONE OLgoogle

Washington Post (WP) gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Suriye dönük harekatı nedeniyle iki ülke arasındaki gerilen ilişkileri onarmak için adımlar attığını öne sürdü.

Gazeteye konuşan yetkili kaynaklar, Trump'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçen hafta yolladığı mektupta 100 milyar dolarlık anlaşma teklif ettiğini ve Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması nedeniyle ABD'nin, uygulamayı planladığı yaptırımlardan kaçınmanın bir yolunu bulmanın hala mümkün olduğunu yazdığını bildirdi.

Haberde, söz konusu teklifin geçen ay Suriye harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım tasarısı sunan Temsilciler Meclisi üyelerini ve benzer bir tasarı sunan iki partiden senatörleri kızdırabileceği kaydedildi.

Erdoğan'ın, Trump'ın teklifine karşılık Suriye'de ABD'nin isteklerine uygun adımlar atmaya başlayabileceği belirtilen haberde, ABD'nin S-400 konusundaki kırmızı çizgisinin hava savunma sistemini aktif hale getirecek adımları atmamak olduğu ve sistemin çalıştırılmaması durumunda Türkiye'nin F-35 programına dönmesinin mümkün olabileceği aktarıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde