Volkswagen uçan araba için ortak arıyor

Volkswagen uçan araba için ortak arıyor

Otomotiv sektöründe birçok firma uçan otomobil geliştirmek için çalışmalarını sürdürürken, Alman üretici Volkswagen (VW) cephesinden de bir haber geldi.

Volkswagen uçan araba için ortak arıyor
16px
24px
10.02.2021 15:07
ABONE OLgoogle

Alman şirketin dünyanın en büyük otomotiv pazarı Çin'de uçan otomobil için araştırmalara başladığı bildirildi. Açıklamada, potansiyel ortaklıklar ve endüstrinin uçan otomobilleri geliştirmeye elverişli olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW),uçan otomobil kervanına katılmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, dünyanın en büyük otomotiv pazarı Çin'de uçan otomobil için araştırmalara başlandığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, "Otonom sürüş konseptinin ötesinde dikey mobilite geleceğin ulaşım biçimi olabilir, özellikle teknik yeterliliğe sahip Çin pazarında" denildi.

Açıklamada, potansiyel ortaklıklar ve endüstrinin uçan otomobilleri geliştirmeye elverişli olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.

VW'nin Çin'den sorumlu ismi Stephan Woellenstein, markanın ilk etapta bir drone geliştirmek istediğini kaydetti.

VW'nin birçok rakibi uçan otomobil geliştirmek için yoğun mesai harcıyor. Morgan Stanley'in analizine göre, 2040 yılında uçan otomobil pazarının büyüklüğü 1.5 trilyon doları bulabilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde