Vodafone'dan şikayet eden müşteriye 10 Bin Liralık tazminat davası!

Vodafone'dan şikayet eden müşteriye 10 Bin Liralık tazminat davası!

Vodafone Türkiye, aldığı hizmetten memnun kalmayan, çektiği çileyi sosyal medyada paylaşan abonesine 10 Bin TL'lik tazminat davası açtı

Vodafone'dan şikayet eden müşteriye 10 Bin Liralık tazminat davası!
16px
24px
24.05.2021 17:55
ABONE OLgoogle

50 mbit/s internet taahhüt ettiler 16 mbit/s dahi alamadı

Semih G’nin BTDunyasi.net’ten Kemalettin BULAMACI’ya verdiği bilgiye göre  evine internet hizmeti almak için Vodafone Türkiye’nin “Evinize 50 Mbit/s hız verebiliyoruz” vaadine inanarak 20 Şubat 2021’de abonelik sözleşmesi imzaladı. Ancak, daha ilk haftasında evine gelen hizmetin 16Mbit/s hıza bile ulaşmadığını fark etti.

Vodafone Net müşteri hizmetleri ile yaptığı görüşmeler ardından kendisine, o hızı destekleyecek bir modem satışı da yapıldı. Ancak hızda bir düzelme olmadı. Durumu tekrar çağrı merkezi üzerinden Vodafone’a ilettiğinde, “pardon, yanlış bilgi vermişiz. Sizin evinizde 50 Mbit/s değil ancak 16 Mbit/s’a kadar hızı destekleyebiliyoruz” cevabı alınca abonelik hizmetini iptal ettirmek istedi.

İptal yokuşa sürüldü, cayma bedeli faturalandırıldı

 Semih G. hem aboneliğinin iptal edilmesi için hem de kendisine fatura edilen cayma bedelinin iadesi için Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy da dahil olmak üzere ulaşabildiği tüm yöneticilere hizmetin iyileştirilmesi veya iptali için çaba gösterdi.

Hatta Engin Aksoy’un ofisinden “Müşterilerimizin görüşleri bizim için çok kıymetli” diyen bir mesaj ile yardımcı olunacağı da iletildi. Ancak iptal işlemi bir türlü yapılmadı.

Bunun üzerine Selim G. Tüketici hakem heyetine kadar konuyu taşıdı. "3 Ay içerisinde “hizmetten memnun kalmazsanız, cayma bedeli ödemeden aboneliğinizi iptal edebilirsiniz” denilmesine rağmen nihayetinde abonelik iptali gerçekleştirildi ancak 633,76 TL cayma bedeli tahakkuk ettirildi. Sonrasında cayma bedelini iptal ettirme mücadelesi başladı.

“Sahtekar Sömürgeci Vodafone”

Semih G. Son olarak LinkedIn’de, olayın gidişatını paylaştığı mesajına “Sahtekar sömürgeci Vodafone rezillikleri pt2” girişi ile 633.76 TL cayma bedeli ve zorla satılan modemin iade edilmesini istemiş. Bu mesaj ve İngiltere merkeze yazılan müşteri şikayeti sonrasında ise aranılarak, 1 Hatfa içerisinde parasının iade edileceği belirtilerek, yapmış olduğu bu sosyal medya paylaşımlarını silmesi istenmiş. Para iade edilmiş. Ancak, sosyal medya mesajları silinmemiş.

10.000 TL’lik manevi tazminat davası

Sosyal medya mesajını silmeyen Semih G. hakkında  Vodafone Türkiye, Asliye Hukuk Mahkemise’ne verdiği dilekçe ile 10.000 TL manevi tazminat davası açtı. Vodafone Türkiye avukatları, hakimliğe verdikleri dilekçede “Davalı tarafın, müvekkil şirketin ekonomik faaliyeti neticesinde elde etmiş olduğu ticari itibarını ve saygınlığını zedelemeye ve müvekkil şirketi tahkir etmeye yönelik yorumları nedeniyle uğranılan manevi zarara karşılık huzurdaki davayı ikame etme zaruretimiz hasıl olmuştur” diyerek, “Sahtekar Sömürgeci” denilmesinin itibarlarına zarar verdiğini gerekçesi ile 10.000 TL tazminat istemi ile dava açtı.

Vodafone Türkiye’ye Davayı Sorduk

Vodafone Türkiye hukuk departmanından yetkili isimlere, bu dava ile ilgili yorumlarını sorduk ancak bir cevap alamadık. Ayrıca, Vodafone Türkiye Medya İlişkilerine de yazacağımız habere ilişkin yorumlarını sorduk ancak onlar da bu yazı yayına verildiği saate kadar bir geri bildirimde bulunmadılar.

Kaynak: BTDünyasi.net

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde