Vodafone CEO'sundan 'Yine aynısı olacak' itirafı: Yapacak bir şey yok

Vodafone CEO'sundan 'Yine aynısı olacak' itirafı: Yapacak bir şey yok

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremle sarsılan Türkiye’de felaketle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Vodafone CEO'sundan 'Yine aynısı olacak' itirafı: Yapacak bir şey yok
16px
24px
15.02.2023 14:36
ABONE OLgoogle

Sarsıntıların ardından ortaya çıkan ‘iletişim krizi’yle ilgili konuşan Vodafone Türkiye CEO’su, nüfusun yoğun olduğu bir bölgede deprem olması halinde yine aynı durumun yaşanacağını söyledi

10 şehri etkileyen depremin bilançosu her geçen gün artarken, depremin ardından telekomünikasyon sorunu, hem depremzedelerde, hem de bölgeye giden insani yardımlarda kriz oluşturdu.

Öte yandan, bölgeden gelen haberlerde, 6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketinin üzerinden neredeyse 10 gün geçmesine rağmen, sorunun hâlâ tam olarak çözülmediği belirtiliyor.

Türkiye’de hizmet veren GSM operatörlerinden Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Nüfusun yoğun olduğu bir bölgede deprem olursa, baz istasyonları yine yıkılacaktır. Elektrik yine verilemeyecektir” dedi.

''Baz istasyonları binaların üzerinde''

Kule kurulamasının zorluğundan yakınan Aksoy, “Baz istasyonları binaların üstünde olmak zorunda. Geniş alanlar olsa, uygun alanlar olsa daha fazla kule kurulabilir. Kulelerde de bir takım regülasyonlar var. Çocuk parkı ve okul gibi alanların yakın olduğu yerlere kule kuramıyoruz” dedi.

Alan bulduktan sonra zorlukların devam ettiğini aktaran Aksoy, “Kuleleri kurmak da kolay olmuyor. Halk mahallesinde kule istemiyor. Halktan dolayı yerel yönetimlerin de tepkisi var; ‘halk istemiyor, kurmayın’ diyorlar. Yani biz bugün, bir kule kurarken o kadar çok zorlanıyoruz ki…” diye ekledi.

”Yapacak bir şey kalmıyor”

BloombergHT’de yayınlanan Yatırım Kulübü programında konuşan Aksoy, “Deprem bölgelerinde 3 bin 50 tane baz istasyonumuz var ve yarısı kule, bunların hiçbiri yıkılmadı. Baz istasyonları bina üzerinde olunca, yapacak bir şey kalmıyor” ifadelerinde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde