Victoria's Secret kaç milyar dolara satıldı?

Victoria's Secret kaç milyar dolara satıldı?

Ekonomik krizde olan dünyaca ünlü iç çamaşırı firması Victoria’s Secret, 1.1 milyar dolara Sycamore Partners şirketine satıldı.

Victoria's Secret kaç milyar dolara satıldı?
16px
24px
20.02.2020 15:55
ABONE OLgoogle

ABD'li perakende şirketi Limited Brands (L Brands), dünyaca ünlü iç  markası Victoria’s Secret’ın 1.1 milyar dolar değerindeki yüzde 55’lik hissesini bir Sycamore Partners'a satmak üzere anlaştı.

Dünya çapında zincirleri bulunan Victoria’s secret’a sahip olan Limited Brands şirketi, yaptığı açıklamada, firmanın kalan yüzde 45’lik kısmında genç-yetişkin odaklı üretim yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

İki taraf arasında imzalanan anlaşmanın detaylarının perşembe günü açıklanması bekleniyor. Markanın kurucusu Leslie Wexner da görevini bırakacak. Victoria’s Secret CEO'su ayrılıyor, markayı satıyor

L Brands çatısı altında Victoria's Secret, PINK ve Bath & Body Works gibi firmalar bulunuyor.

Yıllık satışı 2019 yılında 7 milyar doları bulan Victoria’s Secret’ın hisseleri ise aynı dönemde yüzde 29’dan fazla düştü. 2015’te 29 milyar dolarlık değere sahip olan şirketin bugünkü piyasa değeri ise 6 milyar dolar düzeyine kadar indi.

Her yıl gelenekselleşen ve 'yılın şovu' olarak aralık ayında gerçekleşen Victoria’s Secret defilesi 2019'da iptal edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde