Victoria Secret'in ipliği pazara çıktı

Victoria Secret'in ipliği pazara çıktı

Dünyaca ünlü iç çamaşırı firması Victoria's Secret için şok iddia!

Victoria Secret'in ipliği pazara çıktı
16px
24px
16.12.2011 13:45
ABONE OLgoogle

Piyasa değeri milyarlarla ölçülen firmanın ürünleri için, Afrika ülkesi Burkino Faso'daki köle çocuk işçiler kullanıldığı konuşuluyor

Her sene milyon dolarlık defilelerle yeni sezonu tanıtılan iç çamaşırı firması Victoria's Secret'ın ürünlerinde kullanılan pamuk Afrika'nın fakir ülkesi Burkina Faso'daki köle çocuk işçiler tarafından toplanıyor. Bloomberg'in ülkede yaptığı araştırmanın ardından yayınladığı dosyada, toprak sahiplerinin evlatlık aldığı çocukları tarlada zorla çalıştırdığı öne sürüldü.

 Habere göre bölgedeki 89 pamuk üreticisinden yüzde 57'sinde en az bir evlatlık çalıştırılıyor. Her sabah gün doğmadan tarlaya giden çocukların çoğu 10 -13 yaşları arasında. 1977'de işadamı Roy Raymond'ın eşine iç çamaşırı almaya utanması üzerine kurduğu Victoria's Secret'in sözcüsü iddiaların araştırıldığını ve çocuk işçilerin kurumun değerleriyle uyuşmadığını açıkladı.

'İç'i seni yakar dışı çocukları!

 Alet yok diye elleriyle topluyor

 13 yaşındaki Clarisse Kamibre, ailesi boşandıktan sonra babasının akrabalarının onu evlatlık olarak aldığını ve o günden bu yana tarlada çalıştığını söyledi. Akrabasının alet alacak parası olmadığı için pamuğu elleriyle topluyan Clarissa, yavaş çalışırsa dayak yiyormuş.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde