Vedat Milor’u denize atmaya çalışan restorana ceza

Vedat Milor’u denize atmaya çalışan restorana ceza

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, yemek kültürü yazarı Vedat Milor’un kendisine şiddet uygulandığını söyleyerek gündeme getirdiği restorana ceza kesildiğini açıkladı. Restoran ortağı, şiddet iddiasını reddetti.

Vedat Milor’u denize atmaya çalışan restorana ceza
16px
24px
31.07.2019 08:06
ABONE OLgoogle

Hürriyet gazetesinde yemek üzerine yazılar kaleme alan Milor, Twitter’daki paylaşımında, Burgazada’da yaşadığı bir olayı anlattı. Milor, rıhtıma yakın restoranların belediyenin sınırlarını ihlal ederek yaya yoluna masa koyduğunu, geçecek yer bırakılmadığını dile getirdi.

Yazar, Ada Keyf Restoran isimli yerin önünden geçerken de benzer bir sorun yaşadığını belirterek bir çalışanı ikaz ettiğini, çalışanın kendisini “Sana ne lan, fazla konuşma” diyerek denize ittiğin ifade etti. Milor, “Düşmeme ramak kaldı” ifadelerini kullandı.  CHP'li başkan yardımcısının çıktı! Ünlü gurmeyi restoranda denize atıyorlardı

Milor, paylaşımında şunları söyledi:

 “Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü. Bu restoranın sahiplerinden birinin belediye başkan yardımcısı olması iki kere düşündürücü ve üzücü. Geriye doğru denize düşsem boynum kırılabilirdi. Çok üzücü bir olay daha var: Restoran sahipleri benim çalışana hakaret ettiğimi iddia etmiş. Öyle bir şey söz konusu değil tabii ki. Vapurda dönerken gittiğim restoranla ilgili düşüncelerimi ses kaydına aktarıyordum. Allahtan bu açık kalmış. Olan biten her şey orada.”

Belediye ceza kesti

Milor, İstanbul büyükşehir ve Adalar belediyelerinin bu soruna el atmasını talep ederek Twitter’dan çağrıda bulundu. Büyükşehir belediyesi, Milor’un kendileriyle iletişime geçmesini isterken, Adalar Belediye Başkanı Gül’den de bir açıklama geldi.

Twitter hesabından açıklamasını paylaşan Gül, ‘çok üzücü, talihsiz ve asla olmaması gereken bir durumla karşılaştığını’ söylediği Milor’u arayarak “Geçmiş olsun” dediğini ifade etti.

“Yaya yolunun ihlali ile ilgili belediyemizce cezai işlem uygulandı” diyen Gül, cezai işlemlerin devam edeceğini ancak her sorunun zabıta eliyle çözülmesini beklemenin gerçekçi olmadığını aktardı. Gül, adada yaya kültürünün gelişmesini sağlamaları gerektiğini dile getirdi.

Restorandan yalanlama

T24’e konuşan restoran ortağı Hakan Öncül, şunları anlattı: “2008’den beri burayı işletiyoruz. Denize itilmesi gibi bir olay yaşanmamıştır. Olay zaten yargıya intikal edecek, MOBESE kayıtların istedik. Milor, olayın yaşandığı geçen pazar gecesi son müşteri kalktığı esnada yoldan geçerken çalışan garsona ‘Siz kim oluyorsunuz da buraya masa koyuyorsunuz’ diyerek çıkıştı, garson da ‘Son müşteri de gidiyor, kaldıracağız’ dedi.”

Öncül, Milor’un 2014’te “Yemekleri çok güzel” diye yazdığını ancak daha sonar restorana uğramadığını belirterek Milor’un Twitter hesabında bahsetti ses kayıtlarını açıklamasını istedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde