Vebitcoin'in sahibi İlker Baş gözaltına alındı

Vebitcoin'in sahibi İlker Baş gözaltına alındı

Kripto para şirketi Thodex’in ardından faaliyetlerini durdurma kararı alan Muğla merkezli kripto para  firması Vebitcoin faaliyetlerini durdurdu.

Vebitcoin'in sahibi İlker Baş gözaltına alındı
16px
24px
24.04.2021 04:56
ABONE OLgoogle

Faaliyetlerinin durdurmasının ardından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin CEO’su İlker Baş Muğla’da gözaltına alındı

Kripto para piyasasında faaliyet gösteren Thodex'ın sahibi Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar sanal parayla yurt dışına kaçmasının ardından şirket hakkında soruşturma başlatılarak mal varlığı donduruldu.

Thodex'in ardından kripto para firması Vebitcoin de faaliyetlerini durdurma kararı alınca hakkında soruşturma başlatılarak tüm mal varlığı ve banka hesapları donduruldu.

İLKER BAŞ GÖZALTINA ALINDI

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şirketin Menteşe'de bulunan adresinde arama yaptı. 2017 yılında kurulan şirketin CEO'su olan İlker Baş hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Yapılan soruşturma kapsamında İlker Baş Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İLKER BAŞ KİMDİR? 

İlker Baş'ın yaşı ve kimliğine dair kişisel bilgilerine dair ayrıntılar bilinmese de; Vebitcoin Teknoloji Danışmanlık ve Dış Ticaret A.Ş. unvanlı şirketi Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2017 yılında kurduğu öğrenildi.

İlker Baş yaklaşık 4 yıllık şirketinin adresini sürekli değiştirdiği ortaya çıktı. Baş ilk olarak şirketi "Muslihittin Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 29A Menteşe, Muğla" adresinde kurdu. Sonrasında "Emirbeyazıt Mahallesi Avcılar Sokak No: 5/7 Menteşe, Muğla" adresine şirket merkezini taşıdı. Son olarak ise "Emirbeyazıt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi A Blok No: 10/2 Menteşe, Muğla" adresini şirket genel merkezi olarak belirledi.

50 BİN LİRA SERMAYE İLE KURULDU 

Şirketin ilk kuruluşunda İlker Baş 50 bin lira sermaye beyan etse de bunun sadece 12 bin 500 lirasını şirketin kasasına koydu. Kalan tutarı ise 24 ay içinde şirketin kasasına koymayı taahhüt etti.

2020 yılında şirket sermaye artırımı kararı alıyor ve 50 bin lira olan sermaye 1 milyon liraya çıkarıldı. Ancak ödenmiş olan 50 milyon sermayenin geri kalan 950 bin lirası 24 ay içinde ödenecek diye taahhüt edildi.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde