Ve Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Yıllık 7.5 Milyon Euro

Ve Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Yıllık 7.5 Milyon Euro

Slaven Bilic, İsmail Kartal, Jorge Jesus, Alex de Souza gibi teknik direktörleri gündemine alan Ali Koç'un anlaştığı isim belli oldu.

Ve Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Yıllık 7.5 Milyon Euro
16px
24px
07.01.2022 08:00
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın ardından yeni dönem başlıyor. Başkan Ali Koç ve kurmayları dünyaca ünlü teknik adama 2.5 yıllık sözleşme teklif ederken transfer bütçesi ve yardımcı antrenörler konusu da netlik kazandı. İşte Fenerbahçe'deki son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Vitor Pereira ile yolların ayrılmasının ardından birçok teknik direktörle görüşürken henüz resmi bir adım atılmadı. Sarı Lacivertliler, 20 Aralık günü Vitor Pereira'nın görevine son vermişti.

Pereira ile ayrılığın üzerinden 16 gün geçmesine rağmen Sarı Lacivertliler yeni teknik direktör konusunda acele etmezken gündeme birçok isim geldi. Özellikle Slaven Bilic, Löw ve İsmail Kartal'ın isimleri ön plana çıkmıştı.

Fenerbahçe 'de Vitor Pereira dönemi sonrası teknik direktör arayışı devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekibin, teknik direktör adayları arasında yer alan Joachim Löw'ü ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

Gazeteci Nicolo Schira'nın haberine göre Fenerbahçe, Alman teknik direktör Joachim Löw'ü ikna etmeye çalışıyor. Sarı-Lacivertli ekip Löw'e 2024 yılına kadar sözleşme teklif etti.

Öte yandan Ajansspor'dan Aygün Özipke'in haberine göre son birkaç gündür antrenmanlara çıkmayan ve sık sık salonda çalışıyor denilen Mesut Özil’in, Löw ile görüşme yapmak için Almanya'ya gitti.

Takım idman fotolarında yer almayan Mesut Özil’in, Almanya’da Löw ile bir araya geldiği ve takım ile ilgili detaylı görüşme yaptığı öğrenildi.

Kulüp içinde Mesut nerede sorusuna sık sık içeride salonda birebir çalışma yapıyor cümlesi basına defalarca servis edilirken, tek kare fotoğrafının siteye konmaması dikkat çekti. Öte yandan, yardımcı kadroda yer alması kesinleşen İsmail Kartal da, sık sık Löw ile görüşme yaptı ve takım ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Ali Koç, aslında koronavirüs (Kovid-19) olmasaydı birebir görüşme yapmak üzere Almanya’ya giderek Löw ile yüz yüze görüşecekti. Sağlık sorunu yüzünden görüşme online olarak akşam geç saatlerde gerçekleşti.

Joachim Löw ve Ali Koç arasında gerçekleşen görüşmede Alman teknik adamın 2.5 yıllık sözleşme istediği iddia edildi. Löw'ün ayrıca yıllık 4.5 milyon Euro garanti ücret istediği ve 4-5 yardımcısı ile gelme garantisi istediği belirtildi. Löw kendi yardımcılarıyla göreve gelmesi halinde yardımcılarının maaşlarının kulüp tarafından ödenmesini talep etti. Yardımcılar için ödenecek olan rakam ise 3 milyon Euro civarında. Böylelilke Fenerbahçe, Löw ve yardımcılarına yıllık 7.5 Milyon Euro ödeyecek.

Alman teknik adam, Ali Koç ile yaptığı görüşmede futbolun tamamen kendisine bağlanmasını talep etti. Başkan Ali Koç'un iste bu öneriye sıcak baktığı ve önümüzdeki sezon için 5-6 transfer takviyesi garantisi verdiği iddia edildi.

Ayrıca gelecek sezonun transfer planlaması da konuşuldu. Joachim Löw'e 30 ile 35 milyon Euro’luk transfer bütçesi garantisi sunuldu. Löw ile dirsek temasının sürdüğü ve anlaşmanın her an sağlanabileceği iddia edildi.

Uzun yıllar Almanya Milli Takımı'nı çalıştıran ve 2014 yılında Dünya Kupası'nı kazanma başarısı gösteren 61 yaşındaki teknik adam, 1998-99 sezonunda Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevi yapmıştı.

Fenerbahçe'de Alman teknik adam Joachim Löw'ün dışında da görüşmeler sürüyor. Bir dönem Beşiktaş'ta görev yapan Slaven Bilic'in de ismi Fenerbahçe ile anılıyor.

Defalarca görüşülen ve anlaşmaya varılan Slaven Bilic ise yönetimden haber bekliyor. Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri ile sık sık görüşen ve Çin macerasını sona erdiren Hırvat teknik adam, yönetimin çağrısını bekliyor

Başkan Ali Koç, Çarşamba günü son kez yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile bir toplantı yapacak ve hoca konusunda son kararı verecek. Mesut Özil, sık sık görüştüğü Löw’ün gelmesi yönünde takım olarak onay verdiklerini yönetime ve başkana bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde