Ve Cavit Çağlar resmen kepengi indirdi

Ve Cavit Çağlar resmen kepengi indirdi

Olay Medya bünyesindeki Olay TV ve Olay FM, yayın hayatına resmen son verdi.

Ve Cavit Çağlar resmen kepengi indirdi
16px
24px
01.11.2019 10:43
ABONE OLgoogle

Bursa’nın köklü medya kuruluşlarından eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Medya bünyesindeki Olay TV ve Olay FM; yayın hayatına resmen son verdi. Televizyon ve radyo çalışanı 30 kişinin işine son verildi.

Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından Olay TV, 25 yıllık yayın hayatına 31 Ekim itibariyle son verdi. Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Medya bünyesindeki Olay TV ve Olay FM kapatılırken, medya bünyesindeki gazete, yayın hayatına devam ediyor. Televizyon ve radyo çalışanı 30 basın emekçisinin ise işine son verildi.   Cavit Çağlar 28 yıl sonra kepenk kapattı

TÜM ÇALIŞANLARLA YOLLAR AYRILMIŞTI 

Dün akşam saatlerinde çalışanlarının sosyal medya üzerinden duyurduğu kapanma haberinin ardından gece saatlerinde televizyonun ekranı karardı. Olay Medya’da geçen eylül ayında tüm çalışanlara iş akitlerinin feshedildiğine ilişkin bildirim yapılmıştı.

Olay TV ve Olay FM'in yayın hayatına son vermesiyle ilgili olarak Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nden (ÇGD) bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de gazeteci olmak ve gazeteci kalabilmek zor, hatta çok zor...

Yaşadığımız olumsuz gidişatın artık son aşamasındayız.   Cavit Çağlar: 1.1 Milyar Dolar borç ödedim, bir tek Allah'a can borcum kaldı

Bir yandan mesleğimizi siyasi iktidarların emrinde bir faaliyete dönüştürmeyi amaçlayan medya patronlarıyla diğer yandan da faturasının 'ekonomik krize' kesildiği bir daralmayla mücadele ederken biz:

Tünelden önceki son çıkışta, her geçen gün yeni bir haberle nefes alamaz noktaya getirildik...

Son bir hafta içerisinde yaşanan gelişmeler ise yaşadıklarımızın, yaşanacak olanların, daha da beterlerin somutlaşmış örneği.

Önce Hürriyet gazetesinin tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde; bir grup çalışanın işine son verdiğini öğrendik. Gazetecilere işten çıkarıldıkları, evlerine posta yoluyla gönderilen tebligatla haber verildi. Yine basın meslek ilkelerini koruma bilinciyle görev yapan gazeteci Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğine son verildi.

Ülke genelinde basına yönelik baskılarla; basın kuruluşlarının meslek ilkelerini ayaklar altına aldığı dolu dolu bir süreci geride bırakırken, dün de Bursa'nın amiral gemisi Olay Medya'nın televizyon ve radyo çalışanlarının son kez yayın yaptığını öğrendik 'sosyal medyadan!'

Söylem o ya...

Yüzlerce gazeteciye ev sahipliği yapmış, bir nevi medya okulu olarak işlev görmüş Olay TV, son yıllarda yaşanan krizler karşısında(!) ayakta kalmayı başaramadı.

Cavit Çağlar tarafından 19 Aralık 1994'te kurulan Olay TV, tam 25 yıllık yayın hayatına 31 Ekim 2019 itibarıyla son verdi.  Cavit Çağlar, TMSF'ye 837 Milyon dolar borç ödeyerek, helalleşmiş

Bursa'da muhabirinden editörüne, kameramanından KJ operatörüne 30 emekçinin işine son verildi.

Sessiz sedasız yaşanılan bir karartma gecesiydi...

Önce görüntü gitti...

Sonra ses ve logo...

Olay TV ekranları artık kapkaranlık... Simsiyah...

Öyle büyük laflar etmeye gerek yok!

Hepimiz biliyoruz ki yaşananlar, bir yayıncılık kültürü, anlayışı ve sorumluluğunun yok edilmesinin sonucudur.

Büyük özveri ve heyecanla gecesini gündüzüne katarak çalışan basın emekçilerinin emeklerinin üzerinde büyüyen Olay TV, Bursalıların beklediği sorumluluğu hiçe sayarken, yaşanılan dönüşüm güvencesiz istihdam biçimiyle taçlandı ve fatura emekçilere kesildi ve sonlandı.

Oysa ki gazetecilik, hakikat arayışıdır.

İnandırıcılığını ve itibarını kaybetmiş bir medyanın ne topluma ne de insanlığa hiçbir faydası yoktur.

Kriz bahane edilerek basın emekçilerinin işten çıkarıldığı bir dönemde söyleyecek başka söz kalmış mıdır?

Hepiniz oradaydınız... Hepimiz oradaydık..."

Rabia Deniz

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde