Vatana ihanetle suçlamıştı: Muharrem Yılmaz ne yaptı?

Vatana ihanetle suçlamıştı: Muharrem Yılmaz ne yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Tire ilçesinde 'Vatana ihanet' suçladığı Muharrem Yılmaz'ın Sütaş Üretim Tesisleri'nin açılışında konuştu

Vatana ihanetle suçlamıştı: Muharrem Yılmaz ne yaptı?
16px
24px
23.12.2016 21:37
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SÜTAŞ Ege Sütçülük Projesi, Tire Entegre Tesisleri" açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Bizim milli içkimiz ayrandır" sözleriyle açtığı ayranı içti.

 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Kimse bu ülkede bir operasyon falan düşünmesin. Bedelini ağır öderler ve ödüyorlar.

Yüksek faiz oranlarıyla işverenin karşısına dikilirse yatırımcı nasıl yatırımda bulunacak? Türkiye'nin büyümesi için, 2023 hedefleri için taş üstüne taş koyanları tebrik ediyorum.

PKK'lı teröristleri mağaralarda arayan, El bab'ı DEAŞ'tan kurtarmaya çalışan, FETÖ'yü deşifre eden güvenlik güçlerimiz bizden dua bekliyor.

Yaşadığımız krizler bir hakikatı gösterdi. Türkiye kendi kendine yeten bir ülke haline gelmelidir. Teşvik bölgelerinde de hemen adım atarak üretimi artıracağız.

'BİZİM MİLLİ İÇKİMİZ AYRANDIR'

İlk söylediğim zamanın ardından haftalarca bana saldırdılar. İşte bir kez daha söylüyorum. Bizim milli içkimiz ayrandır.”

İKİ SENE ÖNCE VATANA İHANETLE SUÇLAMIŞTI

Erdoğan 'Vatan haini' demişti, fabrikasını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SÜTAŞ Başkanı Muharrem Yılmaz'ı 2 sene önce "vatana ihanetle" suçlamıştı.

2014 yılının ocak ayından dönemin TÜSİAD Başkanı olan Muharrem Yılmaz hükümetin yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası tavrını eleştirmesi ve "böyle bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir" uyarısı yapması, Erdoğan'ın tepkisine neden olmuştu.

"TÜSİAD Başkanı bu cümleyi kullanıyorsa, bu vatana ihanettir" diyen Erdoğan'a Başkan Muammer Yılmaz'dan yanıt gelmişti.

Dönemin TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz; Başbakan Erdoğan'ın sözlerini geri almasını istemişti.

UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLADI

Bu konuşmalardan 2 sene sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatana ihanet'le suçladığı Muharrem Yılmaz'ın fabrikasını. Sütaş'ın patronu Yılmaz da Erdoğan'ın konuşması biter bitmez bakanlardan da hızlı davranarak ayağa kalktı ve uzun süre ayakta alkışladı....

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde