Vatan Bilgisayar'da engelli vatandaşa hakaret

Vatan Bilgisayar'da engelli vatandaşa hakaret

Ünlü elektronik eşya perakende zinciri Vatan Bilgisayar’dan alış veriş yapmak isteyen engelli bir vatandaşın mağazanın müdür yardımcısı tarafından hakarete uğradığı iddiası sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Vatan Bilgisayar'da engelli vatandaşa hakaret
16px
24px
05.11.2019 08:10
ABONE OLgoogle

Telefon almak için perakende zinciri Vatan Bilgisayar’a kredi başvurusunda bulunan engelli bir vatandaş söz konusu mağazanın müdür yardımcısı tarafından hakarete uğradığını ifade etti.

Banka kredisi kullanarak 7 bin TL’ye kadar telefon alabileceğini ifade eden ve engelli bir yazılım mühendisi olduğunu ifade eden vatandaş, engelli olduğu için müdür yardımcısının kendisine kredi ve telefon vermeyeceklerini ve aşağılayarak “banka bunun durumunu görse vermez” dediğini ifade etti.

Maruz kaldığı durumu sosyal medyada paylaşan vatandaş Vatan Bilgisayar’a konuya ilişkin şikayette bulunduğunu ancak geri dönüş olmadığını belirtirken, olayın kamera görüntülerinin de silinmiş olabileceğini iddia etti.

Vatan Bilgisayar’ın mağdur ettiği vatandaşın açıklamaları şöyle:

“Ben yazılım mühendisi olarak çalışan engelli bir mühendisim. 3 Kasım 2019 tarihinde saat 15-16 sularında vatan bilgisayar Ankamall şubesine gittim. Banka kredisi kullanarak bir adet cihaz almaya karar verdim. Bankaya mesaj attım. 7 bin TL'ye kadar cihaz alabileceğime dair mesaj geldi ve işlemleri yapmak için kredi işlemlerinin olduğu vatan bilgisayar kredili satış noktasına yönlendirdiler.

Orada sıranın bana gelmesini beklerken kredi işlemlerini yapan müdür yardımcısı, satış personeline "bu ne bekliyor?" diyor. Çalışanda "kredi çıktı, cihaz satın alacak" diye yanıt veriyor. Ardından müdür yardımcısı "durumunu görmüyor musunuz? neden alıyorsunuz? banka bunun durumunu görse vermez!" diyor ve bana sistemin arızalandığını söylüyor. Hiç mecbur olmadığım halde bilgisayar mühendisi olduğumu söyleyip maaşımı gösteriyorum "sana banka vermez git kime şikayet ediyorsan et!" diyerek sıradaki müşteriyi alıyor.


Öncesinde bir çok kez Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yapmış olduğumu sistemlerinizden görebilirsiniz. Bankanın bana krediyi onaylamasına rağmen benim gururumla oynamaya utanmıyor mu? ve bu cesareti nereden buluyor? sizlere soruyorum...

Sonrasında başka bir elektronik markete (isim kaldırılmıştır) gidiyorum ve hiçbir problem olmadan işlemlerimi yapıp çıkıyorum.

Bu ülkede hala bizim gibilerin bir şeyler yapabileceğine neden inanılmıyor?

Yazıklar olsun sana vatan bilgisayar. Ne denir ki?"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde