Varlık Fonu Kardemir hissesi alıyor

Varlık Fonu Kardemir hissesi alıyor

Fon'un KAP'a yaptığı açıklamada, Kardemir'de iki hissedarın A grubu paylarının bir bölümünün borsa dışında satın alınmasına yönelik anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Varlık Fonu Kardemir hissesi alıyor
16px
24px
06.12.2022 13:56
ABONE OLgoogle

Türkiye Varlık Fonu, Kardemir’de yıllardır devam eden hissedarlık sorununun çözümü için adım attı.

Fon, Kardemir’in A Grubu hisselerinin yüzde 9.76’sını elinde bulunduran iki bağlı ortaklık, Kardökmak ve Karçel ile hisse alımı konusunda anlaştı. İki şirketten alınan Kardemir A hisseleri ile Fon’un Kardemir’deki payı yüzde 4.38’e çıktı.

Fon’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Varlık Fonu ile Kardökmak AŞ’nin Kardemir sermayesi içinde yer alan 31,99 milyon TL nominal değere sahip A grubu payları ile Karabük Çelik Yapı İmalat Montaj İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Kardemir sermayesi içinde yer alan 18,29 milyon TL nominal değere sahip A grubu paylarının 5 Aralık tarihinde Borsa kapanış fiyatı olan pay başına 13,05 TL bedel üzerinden borsa dışında satın alınmasına yönelik anlaşmaya varıldı.” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde