Vali iki şehri birbirine düşürdü… Gümüşhaneli olması kafaları karıştırdı

Vali iki şehri birbirine düşürdü… Gümüşhaneli olması kafaları karıştırdı

Ardahan Valisi Hüseyin Öner’in “UDHB Ardahan” isimli tekne ile ilgili karar, iki kenti karşı karşıya getirdi

Vali iki şehri birbirine düşürdü… Gümüşhaneli olması kafaları karıştırdı
16px
24px
16.04.2022 13:06
ABONE OLgoogle

Çıldır Gölü’ndeki iskele yıllarca tamir ettirilmeyince, Gümüşhaneli Ardahan Valisi, devletin gemisini Gümüşhane’deki bir ilçe belediyesine devretmek istedi.

Ardahan ve Kars il sınırları içerisi kalan, iki kentin turizm ve balıkçılıkta geçim kaynağı olan Çıldır Gölü’nde 2017 yılında fırtına çıktı. Çıkan fırtına ve buzlanma nedeniyle Ardahan’daki Çıldır Gölü kıyısında kalan iskele tahrip oldu.

Yaşanan iskele tahribatı nedeniyle, 2018 yılında İl Özel İdaresi’ne teslim edilen “UDHB Ardahan” isimli gemi de kullanılamadı.

Tahrip olan iskele uzun yıllar tamir ettirilmeyince, “UDHB Ardahan” isimli gemi Kasım 2021 tarihinde Ardahan Valiliğince, Gümüşhane Özkürtün belediyesine devredilme işlemleri başladı.

Bu devir teslim tartışmalara neden oldu.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner’in Gümüşhaneli olması, geminin tahrip olan iskeleden kaynaklı olarak yıllar sonra Gümüşhane’deki bir belediyeye devredilmesi işlemi tepkilere neden oldu.

Kaynak: ODATV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde