Vakko'nun yeni 'Tatlı' yatırımı

Vakko'nun yeni 'Tatlı' yatırımı

Vakko’nun 1938 yılında şapka ve eşarp ile başlayan hikayesi kadın ve erkek giyim koleksiyonları ile devam etmişti. Şimdi de...

Vakko'nun yeni 'Tatlı' yatırımı
16px
24px
29.03.2017 11:28
ABONE OLgoogle

Bilindiği gibi Vakko’nun 1938 yılında şapka ve eşarp ile başlayan hikayesi kadın ve erkek giyim koleksiyonları, Vakko Chocolate, Vakko Wedding House, Vakko Home, Vakko Perfumes, Vakko Eau de Cologne, Vakko Tea Atelier gibi hayatın her alanına dokunan koleksiyonlarla zenginleşerek devam etti ve ediyor.

En son Vakko Tea Atelier (özel olarak harmanlanmış beş farklı çay ve karışımsız çok özel iki çay olmak üzere toplam yedi çeşitten oluşuyor) ile yiyecek içecek sektörüne giren firma şimdi de Vakko Patisserie Petit Four ile hikayesine özel bir proje daha dahil etmiş.

Vakko Patisserie Petit Four, Cem Hakko’nun hayata geçirdiği ve çok heyecan duyduğu bir proje imiş. İlk şubesini Vakko Akmerkez’de açan Vakko Patisserie Petit Four büyük bir ilgiyle karşılanması sonucu şirket yeni lokasyonlarla ilgili değerlendirmelere başlamış.

Para Dergisi'nden İdil Taraklı’nın haberine göre, markanın Fransız pastacılığının en özel örneklerini sunan lezzetleri Meilleur Ouvrier de France (MOF) ödüllü Fransız Şef Philippe Chatelain danışmanlığında oluşturulmuş.

Mimari tasarımından, sunulan lezzetlere kadar tüm detaylar için büyük bir özenle çalışılan markanın modern, ferah ve rahat tasarımı Fransız mimarlar Pierre Beucler & Jean-Christophe Poggioli’nin imzasını taşıyor.

Zorlu bir sürecin sonunda pastacılık alanında mükemmelliyeti sembolize eden MOF unvanını almaya hak kazanan şefler, üniformalarının yakasında Fransız bayrağının çizgilerini taşıyor. Yine bir başka deneyimli Fransız Pasta Şefi Ghislain Gaille, sunulan eşsiz lezzetlere hayat veriyormuş. Salata, sandviç, kiş ve makarnalar ise şef Anthony Baudet’e aitmiş.

Sunulan tüm pasta ve petit four’lar Nakkaştepe’de bulunan merkez mutfakta deneyimli Fransız Pasta Şefi Ghislain Gaille ve ekibi tarafından hazırlanıyormuş. Menüde yer alan diğer tüm lezzetler ise Vakko Patisserie Petit Four’un mutfağında hazırlanarak servis ediliyormuş. 21 kişilik bir ekiple hizmet verilirken ilerleyen dönemlerde markanın büyüme oranıyla doğru orantılı olarak ekip de genişleyecekmiş.

Petit Four, Fransızların farklı çeşitlerden oluşan küçük pastalarına verdikleri bir isim. Genellikle çay saatinde tercih edilen ve küçük porsiyonlarda sunulan küçük pastalar hem göze, hem damaklara hitap ediyor. Vakko, “Vakko Patisserie Petit Four” aracılığı ile bu kültür ve seremoniyi yaşatmak amacı ile böyle bir projeyi başlatmış.

Vakko Tea Atelier lezzetleri de Vakko Patisserie Petit Four menüsünde de yer alıyor. Bunun yanı sıra şirket Vakko Coffee’yi de Vakko dostlarıyla buluşturmuş. Ürün Brezilya, Kolombiya, Etiyopya, Klimanjaro ve Hindistan’da toplanan kahve çekirdeklerinin İtalya’da butik bir kahve dükkanı sahibi olan Steve Salomoni tarafından Vakko’ya özel olarak harmanlanıp kavrulmasıyla hazırlanıyor; Arabica ve Robusta’nın dengeli bir karışımı. Duyduğumuz kadarı ile Vakko önümüzdeki dönemlerde de Vakko dostlarının hayatlarını güzelleştiren yeni projeler geliştirmek için hummalı bir çalışma içindeymiş.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde