Vakko CEO'su Güner: Kur artışlarını kompanse etmeye çalışıyoruz

Vakko CEO'su Güner: Kur artışlarını kompanse etmeye çalışıyoruz

Vakko CEO'su Jaklin Güner, Vakko'nun 2021 yılı performansını, kurlarda yaşanan dalgalanmanın maliyetler üzerindeki etkisini anlattı.

Vakko CEO'su Güner: Kur artışlarını kompanse etmeye çalışıyoruz
16px
24px
05.11.2021 08:28
ABONE OLgoogle

Güner, "Kendi markamızla kendi üretimimizi yaptığımız için şirketimizi koruyabiliyoruz. Kur artışlarını kompanse etmeye çalışıyoruz” dedi.

Vakko CEO Jaklin Güner Bloomberg HT'deki Üst Düzey programında şirket ve sektöre ilişkin soruları yanıtladı.

2021 yılının ikinci yarısında bütün markalarında yüzde 80'e varan büyümeler gördüklerini söyleyen Güner, “Hedefimiz 2019'u reel olarak geçmek, nominal olarak zaten geçtik. 31 yeni nokta açtık mağazacılıkta ve hiçbir yatırımımızı ertelemedik” dedi.

Kurdaki dalgalanmalardan dolayı maliyet artışlarından etkilenmediklerini belirten Güner, “Lokal da üretseniz kur etkisini görüyorsunuz, mesela kumaşta... Biz kendi markamızla kendi üretimimizi yaptığımız için hem şirketimizi hem de Vakko dostlarını koruyabiliyoruz. Vakko bu kur artışlarını ve hareketlerini yansıtmıyor, kompanse etmeye çalışıyoruz” dedi.

Pandemi ile birlikte online satışların ciro içindeki payı iki katına çıktığının altını çizen Güner, Çin, Japonya, Hindistan ve yakın komşulardan iş birlikleri teklifleri aldıklarını sözlerine ekledi.

Güner kiralar hakkında ise, “Kiralar TL'ye döndü ama biliyorsunuz perakendede sabit kiranın yanı sıra cirodan da paylar var dolayısıyla hangisi büyükse ödendiği için o tarafta makul bir işbirliği olduğunu düşünüyorum. Ortak alan giderlerinde birlikte çalışılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde