Vakıfbank ve Akbank çalışanlarına sandık şoku!

Vakıfbank ve Akbank çalışanlarına sandık şoku!

Sosyal güvenlik hizmetini tekaüt sandığından alan binlerce bankacı yılın son gününde büyük bir şok yaşadı. E-Devlet üzerinden yapılan sorguda işe giriş çıkış yapıldığı ortaya çıktı. Vakıfbank ve Akbank çalışanları panik oldu.

Vakıfbank ve Akbank çalışanlarına sandık şoku!
16px
24px
03.01.2020 20:18
ABONE OLgoogle

Yılın son günü e-devlet üzerinden sorgu yapan binlerce bankacı çalıştıkları kurumdan bilgileri dışında işe çıkış ve girişlerinin yapıldığını gördü.

Eski işveren olarak tekaüt sandığı görülürken, aynı gün içerisinde yapılan girişte ise bankanın olduğu dikkat çekti. Bu bankacılar tarafından banka tekaüt sandığından çıkırtılma olarak yorumlandı.  Vakıfbank personeli şaşkın! Bir gecede sandıktan çıkarıldı

Geçen hafta Vakıfbank'ta yaşanan olay, yılın son gününde de Akbank çalışanlarının başına geldi.

Binlerce Akbank çalışanı tekaüt sandığından çıkartıldığını ve sgk'lı olduklarını düşünerek bankanın insan kaynakları ve tekaüt sandığını telefon bombardımanına tuttular.

BANKA AÇIKLAMA YAPTI

Tepkilerin büyümesi üzerine banka yönetimi kısa bir açıklama yaparak söz konusu operasyonun tekaüt sandığından çıkartılma ile alakasının olmadığını bildirdi.

Çalışanlara yapılan açıklamada her hangi bir hak kaybının olmadığı söz konusu düzenlemenin SGK'nın 2008 yılında çıkarttığı bir yasa değişikliği ile alakalı olduğu bildirildi. 

Banka, "Tekaüt sandığı vakfı fiilen devam etmekte, her hangi bir hak mahrumiyetimiz bulunmamaktadır" dedi.

Paramedya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde