Uzeller'in miras kavgasında yeni perde

Uzeller'in miras kavgasında yeni perde

Uzel Makine'nin hissedarlarından anne Türkan Uzel ile kızı Şafak Kibar, yeni bir dava açtı

Uzeller'in miras kavgasında yeni perde
16px
24px
05.08.2010 05:12
ABONE OLgoogle

Uzel Makine'nin hissedarlarından anne Türkan Uzel ile kızı Şafak Kibar, 2007 ve 2008 yıllarına ait nisan ayında yapılan Genel Kurul toplantısında alınan kararların iptali için yeni bir dava açtı.

Genel Kurul'da yüzde 64 hisseye sahip olduğu iddia edilen yabancı firma SS Distribution ile ilgili iddialara yer verilen dava dilekçesinde, "Davalı şirketin bir kısım yöneticileri hakkında dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla halen devam eden bir dava bulunmaktadır.

Mahkeme kararıyla bazı sanıklarla birlikte yabancı firmanın ortaklık paylarına el konulmuştur. Yabancı firmanın Uzel Makine'de hiçbir hakkı yoktur" denildi.

Büyük oğul Emil İbrahim Önder Uzel ile SS Distribution PTE firmasının Genel Kurul toplantısına katılma hakkının olmadığı iddia edilirken, Rekabet Kurulu'nun SS Distribution konusunda izin vermediği, usulsüz hisse devirleriyle ilgili bazı sanıkların yargılandığı anlatıldı.

Ali Oktay/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde