Uzan Grubu’ndan TMSF’ye geçen lüks yatların satışıyla ilgili davada hapis istemi

Uzan Grubu’ndan TMSF’ye geçen lüks yatların satışıyla ilgili davada hapis istemi

TMSF Tahsilat Dairesi eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık’ın da aralarında bulunduğu 13 sanığa zimmet suçlamasıyla 3-15 yıl arası hapis istendi.

Uzan Grubu’ndan TMSF’ye geçen lüks yatların satışıyla ilgili davada hapis istemi
16px
24px
26.09.2019 04:15
ABONE OLgoogle

Uzan Grubu’nun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devri sonrası el konulan lüks yatların satışı sürecinde haksız yere ödeme yaptıkları iddiasıyla, eski TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık’ın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı davada Cumhuriyet savcısı esas hakkında mütalaasını açıkladı.

Savcı, Fethi Çalık ve 4 sanığın “zimmet” suçundan 7 yıl 2 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi. Diğer sanıkların ise “zimmete yardım” suçundan 3 yıl 9 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Fethi Çalık, İsmail Murat Çağatay, Nazım Barış Çağcağ ve Deniz Bozkurt ile şikâyetçi TMSF avukatları katıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mütalaada, sanıklardan Fethi Çalık’ın Uzan Grubu Şirketi tarafından yönetim kurulu başkanlığı görevine fon alacaklarının tahsili amacıyla atandığı, sanıklardan Deniz Bozkurt’un ise suç tarihinde söz konusu şirketin genel müdürü olduğu aktarıldı.    TMSF Cem Uzan'ın 2.1 milyar euro değerindeki mallarına üçüncü kez el koydu

Yine Çalık ve Bozkurt’un, kendilerine görevleri nedeniyle verilen devredilmiş mal ve parayı haksız menfaat sağlamak amacıyla hareket ederek usülsüz işlemlere konu ettikleri belirtildi.

Mütalaanın ardından mahkeme heyeti, sanık ve avukatlara esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Seyhan Avşar/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde