Uyuşturucu baronu savcı ihraç edildi

Uyuşturucu baronu savcı ihraç edildi

Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatını yönettiği iddiasıyla tutuklanan Escobar savcı hakkında, Hakimler Savcılar Kurulu kararını verdi.

Uyuşturucu baronu savcı ihraç edildi
16px
24px
18.08.2022 18:00
ABONE OLgoogle

Adana Narkotik Şube’de görevli, ödüllü polis memuru Cumhur Acarca’nın kullandığı otomobil 29 Ekim 2021 akşamı Konya’da durduruldu. Eşinin ve yeni doğan bebeğinin de olduğu araçla kaçmaya çalışan polisin 25 kilo eroini yola attığı ileri sürüldü.

İddiaya göre kurye polis Cumhur Acarca’ya talimat veren ise Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’tı.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alınan Yarbaş, geçen hafta iddiaların basına yansıdığı gün haberlere ilişkin erişim engeli aldırmak için gittiği adliyede tutuklandı.

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Hakimler Savcılar Kurulu İkinci Dairesi bugün savcı Osman Yarbaş’ın meslekten çıkarılmasına karar verdi. Kararda, Yarbaş hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Ayrıca Yarbaş’ın mesleğin şeref ve onurunu bozan veya mesleğe olan genel saygı ve güveni gideren, etik ilkelere aykırı nitelik arz eden davranışlarda bulunduğu kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde