Uygulama yasal mı! Zorlu Center otoparkında kaos!

Uygulama yasal mı! Zorlu Center otoparkında kaos!

Birçok AVM’de olduğu gibi kural gereği üç saate kadar otopark ücretsizdir. Zorlu Center geçen hafta bu uygulamayı kaldırmış ve otopark kullanımında bir saate kadar ücretsiz hale getirmiş. Yetkili kuruluşların konuya el atmasında yarar var.

Uygulama yasal mı! Zorlu Center otoparkında kaos!
16px
24px
23.12.2022 15:42
ABONE OLgoogle

2013 yılından bu yana hizmet veren Zorlu Center, konut, ofis, otel, alışveriş merkezi ve kültür sanat alanlarıyla birlikte Türkiye’nin ilk beş fonksiyonlu yaşam alanı özelliğine sahip.

Zorlu Center, içerisindeki marka karması ile de öne çıkıyor. Apple, New York'taki ikonik küp mağaza konsepti ile Türkiye'deki ilk mağazasını Zorlu Center’da açtı.

Beymen, 9 bin 600 metrekarelik konsept mağazasıyla; Asics, Bvlgari, Balenciaga, Balmain, Brooks Brothers, COS, Pomellato, Tiffany & Co.Türkiye'de ilk defa kendi mağazalarıyla Zorlu Center'da yer aldı. 

Burberry, Dior, Dolce&Gabbana, Fendi, Louis Vuitton, Kafkas, Kısmet By Milka, Moncler, MontBlanc, Prada, Saint Laurent, Rolex, Sevan Bıçakçı, Sponza, Urart, Vakko, Vakkorama, Valentino, 1290SQM gibi moda öncülerinin yanı sıra; Abdullah Kığılı, Beymen Club, GAP, Gant, H&M, İpekyol, Lacoste, Mango, Network, Pinko, Tommy Hilfiger,Yargıcı, Zara gibi sürükleyici moda markaları da Zorlu Center'da ziyaretçiler ile buluşuyor. AVM’de ünlü yeme içme mekanları da yerini alıyor, Eataly, Cantinery, Günaydın, Morini, Parle, Zanzibar, Zula ve Welldone gibi popüler restoranlara ev sahipliği yapıyor.

Bu kadar ünlü marka ve yeme içme mekanı dışında Raffles Hotel de Zorlu Center’de yer alıyor. Ayrıca ofis ve rezidanslara da sahip. 

Zorlu Center, bu yapısı ile Türkiye’de en iyi iş yapan AVM’lerin başında geliyor, desek abartmış olmayız. Birçok ünlünün de uğrak yeri haline gelen Zorlu Center, bu yapısı ile oldukça yoğun bir popülasyona sahip.

Zorlu Center’a aracıyla yolu düşenler bilir. Birçok AVM’de olduğu gibi kural gereği üç saate kadar otopark ücretsizdir.

İstanbul'da otopark vurgunu! Ücretler çıldırdı

Para dergisinin haberine göre Zorlu Center geçen hafta bu uygulamayı kaldırmış ve otopark kullanımında bir saate kadar ücretsiz hale getirmiş. AVM’lerde otopark ücretlerinin tamamen kalkacağı konuşulduğu bir dönemde Zorlu Center’in bu uygulaması yasal mı, onu da bilmiyoruz. Yetkili kuruluşların konuya el atmasında yarar var.

Zorlu Center yönetiminin aldığı bu karar, geçen hafta Zorlu Center otoparkında kaosa neden olmuş.

Çıkışa geldiğinde durumu öğrenen araç sahipleri ödeme yapmak için geri de dönemeyince çıkış kilitlenmiş.

Uygulama hakkında tam bir bilgilendirme yapılmadığı için otopark tarafında tam anlamıyla kaos olmuş. Türkiye’nin en büyük AVM’lerinden biri olan Zorlu Center’de bu durumun yaşanması, çok kabul edilebilir bir durum değil.

Duyduğumuzu değil, gördüğümüzü aktaralım istedik. Belki AVM yönetimi daha dikkatli olur…

kaynak: Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde