Uyanık Amerikalı Türk çarığıyla milyoner oldu!

Uyanık Amerikalı Türk çarığıyla milyoner oldu!

Gaziantep’te yaptırdığı çarıkları Manhattan’da satan Amerikalı genç girişimci, milyoner olma yolunda hızla ilerliyor.

Uyanık Amerikalı Türk çarığıyla milyoner oldu!
16px
24px
01.08.2014 08:17
ABONE OLgoogle
Amerikalı genç girişimci Mickey Ashmore, Türk çarık ve yemenileriyle milyoner olma yolunda hızla ilerliyor. Gaziantep’te yaptırdığı çarıkları Manhattan’da satan Ashmore, işleri büyütünce New York Times gazetesine haber oldu.
 
Gaziantep’te yaptırdığı çarıkları Manhattan’da satan Ashmore, işleri büyütünce New York Times gazetesine haber oldu.

Teksaslı çarıklı milyoner Aslen Teksaslı olan Ashmore, gazeteye verdiği demeçte Pensilvanya Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda İstanbul’da yaşama hayalleri kurduğunu anlatıyor. Mezun olunca teknoloji devi Microsoft’ta çalışmaya başlayan Ashmore, şirketin Türkiye ofisine transfer olarak hayalini gerçekleştirmiş.

Üstü dana, tabanı manda Türkiye yıllarında bir kız arkadaşının hediye ettiği çarıklarla tanışmış ve çok rahat olduklarını fark etmiş. Bir süre sonra ABD’ye dönen Ashmore New York’ta bir hedge fonda çalışmaya başlamış. 
 
Bu sırada bir yandan da ‘sabah’ olarak adlandırdığı el yapımı yemeni ve çarıkların ticaretini yapan Ashmore işler büyünce geçen yıl finansı bırakarak kendini ayakkabıcılığa vakfetmiş. 5 haftada bir geldiği Türkiye’de bir atölye kuran Ashmore dana derisinden imal ettirdiği ayakkabıların tabanını ise manda derisinden yaptırdığını anlatıyor. 
 
Çifti 170 dolar


İnternet üzerinden satış yapmayan Ashmore müşterilerini tanımak istiyor. Ashmore’un ayakkabıları Moda ve sanat çevrelerinde çok popüler... Manhattan’daki dükkânında ölçü alarak kişiye özel üretim yapan Ashmore bir çift ayakkabıyı 170 dolara satıyor. Ashmore çarık ve yemenileriyle yakında ABD’nin batı kıyısına da yayılacağının sinyallerini veriyor
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde