Urfalı kadınlar bilgisayar öğrendi

Urfalı kadınlar bilgisayar öğrendi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ı ziyaret etti.

Urfalı kadınlar bilgisayar öğrendi
16px
24px
30.05.2007 14:29
ABONE OLgoogle

 Sabancı, İçişleri Bakanlığı, Sabancı Vakfı, BM temsilcilikleri ve Sabancı Üniversitesinin katkılarıyla yürütülen, ''BM Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı''nın değerlendirme toplantısına katılmak üzere, özel bir uçakla Şanlıurfa'ya geldi.

Beraberindekilerle Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Sabancı'yı, Vali Yusuf Yavaşcan karşıladı. Valilik özel defterini imzaladıktan sonra Vali Yavaşcan ile bir süre sohbet eden Sabancı, beraberinde getirdiği şekerleme ve merhum iş adamı Sakıp Sabancı'nın en sevdiği Klasik Türk Musikisi eserlerinin yer aldığı müzik CD'sini hediye etti.

Vali Yavaşcan ise Sabancı'ya yöresel kilim ve mırra (acı kahve) içiminde kullanılan fincan ve cezve hediye etti. Yavaşcan, daha sonra konuklarıyla bir süre basına kapalı görüştü.

KADINLARA SERTİFİKA VERDİ

Ücretsiz Bilgisayar Eğitimi Projesi, Şanlıurfa'da başarıyla tamamlandı. 200 kadın katılımıyla 3 hafta süren eğitimlerde Windows XP'de temel işlemler, İnternet kullanımı ve e-posta gönderimini uygulamalı olarak öğrenen ve kursu tamamlayan kadınlar, sertifikalarını Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'dan aldı.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Güler Sabancı, toplumsal gelişimin sürdürülebilir kılınmasında en önemli rolü kadınların oynadığını ve kadınlara teknolojiye erişim konusunda eşit haklar sağlanması gerektiğini belirtti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde kadınlarımızın büyük bir kısmı, bilgisayar ve İnternet teknolojilerinin sunduğu olanaklardan ve bilgilerden mahrum kalıyor. Teknosa kuruluşumuzun Intel işbirliğiyle hayata geçirdiği bilgisayar eğitimleri projesi ise teknoloji ile kadınları yakınlaştırarak tüm engelleri kaldırmayı hedefliyor.  Şanlıurfa'da 200 kadının başarıyla eğitimlerini tamamlamaları bizler için gurur verici. Bilgisayar eğitimlerine ilgi büyüdükçe, kadınların toplumsal hayatta daha ön planda olmaları, daha etkin rol almaları gerekliliğine daha fazla inanıyor, bu yönde atacağımız adımlardan daha büyük bir heyecan duyuyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde