Ünlü yönetmen öldü, cezadan kurtulamadı! Garajda duran araca 40 kez HGS cezası geldi

Ünlü yönetmen öldü, cezadan kurtulamadı! Garajda duran araca 40 kez HGS cezası geldi

Yapımcı ve yönetmen Feridun Kete'nin eşi Mualla Kete, eşinin ölümünden ardından kendisine kalan ve bu yılın başından beri İstanbul'daki evinin garajında duran otomobile gelen 40 HGS geçiş ücretini görünce şok oldu.

Ünlü yönetmen öldü, cezadan kurtulamadı! Garajda duran araca 40 kez HGS cezası geldi
16px
24px
01.12.2022 16:34
ABONE OLgoogle

Mualla kete “Eşim 2014 yılında bu otomobil ile kabusu yaşamıştı, şimdi evin garajında duran otomobile 40 kez HGS geçişi yazmışlar, ödememi istiyorlar” dedi.

Yapımcı ve yönetmen Feridun Kete 3 Nisan 2021 tarihinde yaşamını yitirince otomobili eşi 70 yaşındaki iki çocuk annesi Mualla Kete'ye kaldı. Mualla Kete eşinden yadigar kalan otomobilini bu yılın başında İstanbul'daki evine götürüp bagajına koydu.

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre ağustos ayından itibaren bugüne kadar kendisinin HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) hesabına 40 kez geçiş ücreti geldiğini ve bunların büyük bölümünü ödediğini belirten Kete yaşadığı şoku anlattı.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'nde eşi ile birlikte yaşayan Türk sinemasının ünlü film yapımcısı yönetmenlerinden Feridun Kete 2014 yılında kullandığı 34 R 1725 plakalı Mercedes marka otomobilinin sigortasını yenilemeye gittiğinde şok oldu.

Kete bilgisi dışında otomobilinin kamyonet olarak tescil edilip sahte evrakla bir başkasına satıldığını ve otomobilinin üzerine 10 ayrı haciz konulduğunu öğrenince dedektif gibi iz sürdü. Kete 1,5 yıl uğraşıp 30 bin kilometre yol yapıp Türkiye'nin çeşitli illerindeki hacizleri kaldırdı.

Feridun Kete Türk sinemasında Yalnızlar, Aşkın İki Yakası, Hedef, Güzel Alsın Canımı, Kız Sen İstanbul’un Neresindensin, Yalnız Adam, Çılgın Milyoner, Halkalı Şeker, Dişi Akrep ve Cezanı Çekeceksin gibi 1970’li yıllarda çektiği filmlerle Yeşilçam’a damgasını vurmuştu.

FERİDUN KETE YAŞAMINI YİTİRDİ ARACININ DERDİ BİTMEDİ

Yapımcı ve yönetmen Feridun Kete 3 Nisan 2021 tarihinde yaşamını yitirince otomobili eşi 70 yaşındaki iki çocuk annesi Mualla Kete'ye kaldı. Mualla Kete eşinden yadigar kalan otomobilini bu yılın başında İstanbul'daki evine götürüp bagajına koydu. Ağustos ayından itibaren bugüne kadar kendisinin HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) hesabına 40 kez geçiş ücreti geldiğini ve bunların büyük bölümünü ödediğini belirten Kete yaşadığı şoku anlattı.

ÖNCE EŞİM ŞOK GEÇİRMİŞTİ ŞİMDİ BEN ŞOK GEÇİRİYORUM

Kete son üç ay içerisinde plakası üzerinden kendisine gelen HGS geçişleri ile baş edemediğini ve yargıya müracaat ettiğini belirterek “Eşimin 2022 yılında 26 bin Euro vererek satın aldığı otomobilimiz üzerinden yaşamadığımız kalmadı. Eşimin yadigarı olduğu içinde satmak istemiyorum. Ama yetti artık dedim, evin garajında bulunan otomobilime gitmediğim şehirlerden semtlerden HGS geçiş ücreti yazılıyor. Ya yine sahte evrak ile plakamızı kopyaladılar yada sahte plaka kullanıyorlar. Eşim bu kabusu 2 yıl yaşamıştı. Şimdi ben yaşıyorum. Demek ki bizim plakamızı başkaları da kullanıyor, bu hatanın düzeltilmesini ve suçluların bulunması için gereğinin yapılması için yasal yollara başvurdum, hala şok içerisindeyim” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde