Ünlü milyarderin yatı devrildi, 25 kişi yaralandı

Ünlü milyarderin yatı devrildi, 25 kişi yaralandı

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da kuru tersane havuzunda bulunan, Microsoft'un kurucularından Paul Allen'in yatının yan yatması sonucu 25 kişi yaralandı.

Ünlü milyarderin yatı devrildi, 25 kişi yaralandı
16px
24px
22.03.2023 18:16
ABONE OLgoogle

İskoçya'nın başkanti Edinburgh'daki Imperail tersanesinde görünmez bir kaza yaşandı. Kuru havuzda bulunan "Petrel" isimli yat, sert rüzgarlar nedeniyle yerinden oynayarak yaklaşık 45 derece yan yattı.

Yatın yan yatması sonucu, yatın üzerinde ve havuzda bulunan 25 kişi yaralandı. Olay yerine 5 ambulans, bir ambulans helikopter, itfaiye ve polis ekibi gönderildi. Yatın,Bill Gates'le birlikte Microsoft'un kurucularından olan ve 2018'de hayatını kaybeden Paul Allen'e ait olduğu belirtildi.

İskoçya polisinden yapılan açıklamada, vatandaşların bölgeden uzak durması tavsiye edildi.

Yaklaşık 75 metre uzunluğundaki yat, 2020'de operasyonel sorunlar nedeniyle kuru havuza çekilmiş o tarihten bu yana da kullanılmamıştı. Gemi, Allen satın almadan önce su altı arama faaliyetlerinde kullanılmıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde