Ünlü milyardere diz çöktürdüler: Şirketinin kontrolünü devrediyor

Ünlü milyardere diz çöktürdüler: Şirketinin kontrolünü devrediyor

Çin yönetimini eleştirince tüm planları alt üst olan ünlü milyarder Jack Ma, finans şirketi Ant Group'taki kontrolünü devretme kararı aldı.

Ünlü milyardere diz çöktürdüler: Şirketinin kontrolünü devrediyor
16px
24px
07.01.2023 18:54
ABONE OLgoogle

Çinli milyarder Jack Ma, finansal teknoloji şirketi Ant Group'taki kontrolünü devretme kararı aldı.

Çevrimiçi ödeme ve kredi şirketi Ant Group tarafından yapılan açıklamada, Ma’nın şirkette yüzde 50’nin üzerinde olan oy hakkı payı, yüzde 6,2’ye gerileyecek.

Çinli milyarder Jack Ma hangi ülkede görüldü?

İngiliz Financial Times gazetesinde bugün yayımlanan haberde, Çin yönetiminin teknoloji şirketlerine dönük son yıllarda uyguladığı baskıya dikkat çekilirken, Ma’nın kontrolü devretmesiyle şirketin Kasım 2020’de engellenen halka arzının önünün açılabileceği belirtildi.

ABD’nin önde gelen ekonomi gazetelerinden Wall Street Journal’da Temmuz 2021’de çıkan bir haberde, Ant Group’u ana şirket Alibaba Group Holding’ten ayırma girişimi kapsamında Ma’nın şirketteki kontrolünü devretmeyi planladığı yazılmıştı.

2 YIL ÖNCE TÜM PLANLAR ALT ÜST OLDU

Kasım 2020’de Ant Group, 37 milyar dolar büyüklüğünde bir halka arzın eşiğindeydi. Şirketin sahibi Çinli iş insanı Jack Ma da hayatının en başarılı işini gerçekleştirmek üzereydi. Ancak Ma’nın Çin’in düzenleyici kurumlarını eleştiren açıklaması üzerine işler bir anda değişti.

Bu konuşma üzerine Pekin yönetimi Ant Group'un halka arz sürecini askıya almış, Ma’nın e-ticaret şirketi Alibaba’ya rekabet kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle tarihi cezalar kesmişti. Ma’nın Çin yerine Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşamayı tercih ettiği basına yansımıştı. Trump'la görüştü, hayatı kaydı! Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'ya ne oldu?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde