Ünlü milyarder Larry Ellison, 300 milyon dolara satın aldığı Lanai adasının yüzde 98 hissesine sahip

Ünlü milyarder Larry Ellison, 300 milyon dolara satın aldığı Lanai adasının yüzde 98 hissesine sahip

Yazılım şirketi Oracle CEO'su Larry Ellison'un Hawaii adalarından Lanai'yi satın alması, ada sakinlerini zora soktu. Adanın %98'ine sahip olan Ellison, adaya yatırımlar yaparak hayat şartlarını ekonomik anlamda zorlaştırdı.

Ünlü milyarder Larry Ellison, 300 milyon dolara satın aldığı Lanai adasının yüzde 98 hissesine sahip
16px
24px
25.03.2023 15:14
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Oracle’ın CEO’su Larry Ellison’ın, Hawaii de bir adayı satın alması, adanın yerlilerini zora soktu. Forbes tarafından net serveti 94,5 milyar dolarak olarak belirlenen Oracle’ın 77 yaşındaki CEO’su 10 yıl önce Lanai adlı adanın %98 hissesini satın almıştı.

Ellison, adanın 90.000 dönümlük arazisi için 300 milyon dolar ödemişti. Ellison böylece bir gecede adada yaşayan herkesin patronu, ya da ev sahibi oldu.

Bununla birlikte adayı satın alan Ellison, kısa sürede girişimlere başladı. İlk olarak adada iki kişilik akşam yemeğinin bin doları bile aşabileceği seviyede üst düzey bir Japon restoranı olan Nobo inşa edildi.

OTELLERİN GAZETE ABONELİĞİNİ İPTAL ETTİ

Ellison, adadaki yenileme, tasarım ve inşaat projelerine de ciddi para yatırdı ve isteklerini ada sakinlerine kzbul ettirdi. Lanai’yi bölgesel Maui İlçe Meclisinde temsil eden Gabe Johnson, altyapı, kaldırımlar ve kanalizasyonlar hatları konusunda Ellison ile bir takım görüşmeler gerçekleştirerek ünlü milyarderin isteklerini kabul etmek zorunda kaldı.

Öte yandan otellere ve yerel halka gazete dağıtarak geçimini sağlayan Chris Andrus isimli bir kişi de Ellison’ın aldığı kararla işinden oldu. Andrus’un gazete dağıttığı otelleri satın alan Ellison, gazete aboneliklerini iptal ettirdi. Otelde kalanlar artık gazete yerine iPad üzerinden haberleri takip etmeye başladı.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Lanai adasında satışa çıkartılan bir ev için 7,9 milyon dolar fiyat biçildi. Ada sakinlerinin ise ortalama yıllık gelirlerinin 59 bin dolar seviyesinde olduğu hesaplanıyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde