Ünlü iş kadınına dedesinden dev miras: Tam 54 gayrimenkul

Ünlü iş kadınına dedesinden dev miras: Tam 54 gayrimenkul

Adria Uluslararası Turizm ve Nakliyat firması yönetim kurulu başkanı Mahiye Şamdancı Kilercik, dedesi Ali Kilercik'in Osmanlı döneminde Sırbistan bölgesinde kalan 54 gayrimenkulünün tapularını dedesinin İstanbul'daki evinde buldu.

Ünlü iş kadınına dedesinden dev miras: Tam 54 gayrimenkul
16px
24px
08.07.2022 11:51
ABONE OLgoogle

Sırbistan resmi makamlarına başvurarak gayrimenkullerin adına tescil edilmesini isteyen iş kadını tespit davası açtı.

Dava dilekçesinde Osmanlı döneminde Sırbistan'ın Sancak Bölgesi Novipaza ve Yeni Bazar'daki bölgelerinde bulunan bu gayrimenkullerin tapularının gerçek olduğunun, asıl belgelerin Sırbistan resmi makamlarınca orijinal olduğunun tespit edilebileceğini belirtti.

İKİ ÜLKE ARASINDA BÜROKRASİYE TAKILDI 

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre dilekçede, Balkanlar olarak bilinen bölgede uzun yıllar süren savaş sebebiyle bu işlemlerin aile tarafından yapılamadığını, Türkiye Cumhuriyeti ile Sırbistan Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkilerin düzelmesiyle veraset konusunda yardımcı olabilmek amacıyla yardım edildi. 

Ayrıca Yugoslavya devleti zamanında arşiv kayıtlarının yakıldığı anlatılan dilekçede, "Tapularım orijinaldir, bu durumu Türkiye'deki Osmanlı arşivlerinden istinabe yoluyla talep edebilir ve gerçeği görebilirsiniz" denildi.

MİRAS DAVASI İÇİN SIRBİSTAN'DAN TALEP

Gayrimenkullerin dedesi Ali Kilerci'ye ait olduğunu, bu durumun tescil edilmesi ardından miras için mal tespit davasında kullanacaklarını söyleyen Kilercik, açtığı dava nedeniyle Sırbistan resmi makamlarından yardım talebinden bulundu. Dava devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde