Ünlü iş insanı Şevket Sabancı hayatını kaybetti!

Ünlü iş insanı Şevket Sabancı hayatını kaybetti!

Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu olan Şevket Sabancı 85 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü iş insanı Şevket Sabancı hayatını kaybetti!
16px
24px
22.07.2021 08:13
ABONE OLgoogle

Esas Holding’in kurucusu, duayen iş insanı Şevket Sabancı vefat etti. 

Bir süredir Amerikan Hastanesi’nde tedavi gören Şevket Sabancı’nın bu sabaha karşı vefat ettiği öğrenildi. Sadıka Sabancı, Emine Sabancı Kamışlı ve Ali Sabancı’nın babası, Can-Kazım Köseoğlu, Fethi-Kerem Kamışlı’nın dedeleri olan Şevket Sabancı’nın kalp yetmezliğine bağlı olarak tedavi gördüğü öğrenildi. Şevket Sabancı'nın ölüm nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

GÜLER SABANCI'DAN MESAJ

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı:

Sabancı Ailesi’nin kıymetli büyüklerinden, Holdingimizin kurucu kardeşlerinden, değerli amcam Şevket Sabancı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kendisini her zaman Türk sanayisine kazandırdıklarıyla, kültür ve eğitim alanındaki önemli çalışmalarıyla hatırlayacağız.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz.

Mekânı cennet olsun.

ŞEVKET SABANCI KİMDİR?

Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin dördüncü çocuğu olan Şevket Sabancı, 1936 yılında Kayseri'de doğdu.

Şevket Sabancı, yüksek öğrenimini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi olarak tamamladı.

Şevket Sabancı bıraktı! Esas Holding'de yeni başkan kim oldu?

Tekstil şirketlerinde çeşitli üst düzey görevler aldıktan sonra, 1980 yılından itibaren Sabancı Topluluğu'nu yurtdışında temsil eden Şevket Sabancı, 2004 yılına kadar Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de yürüttü.

2000 yılında ailesi ile birlikte Esas Holding’i kuran Şevket Sabancı’nın Sadıka, Emine ve Ali adlı üç çocuğu var.

Şevket Sabancı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 Ocak 2020 tarihinde oğlu Ali Sabancı’ya devretmişti.

‘HER İŞİN TEMELİ GÜVEN’ 

Şevket Sabancı’nın kurucusu olduğu Esas Holding’in internet sitesinde yayımlanan mesajında prensipleri ve iş hayatına bakışı ile ilgili şu cümleler yer alıyor:

“60 yılı aşan iş hayatımda, pek çok başarının yanı sıra, zorluklarla da karşılaştım. Bunları aşarken en büyük motivasyonum; her zaman kendime, aileme, çalışma arkadaşlarıma ve ülkeme olan inancım oldu.

13 yaşında bir çocukken, rahmetli babam Hacı Ömer Sabancı'ya yaz tatilinde çalışmak istediğimi söyledim.

Kimse benden istememesine rağmen, yapılan harcamaları, ödemeleri tek tek not ettim.

Babama, onun adına yaptığım harcamaların yer aldığı listeyi göstermek istediğimde, bana “Oğlum sen ne harcadıysan, kendi paranı harcamışsın” dedi ve ona uzattığım notu yırttı. Babamın bana olan koşulsuz güveni, benim de yaptığım her işin temeline güveni yerleştirmemi sağladı. Şevket Sabancı açıkladı: Sabancı’dan niye ayrıldık?

Ben de birlikte çalıştığım iş arkadaşlarıma güvendim ve onların sayesinde Esas Holding bugünlerine geldi.

Biz bir aileyiz, aynı hedef için birlikte yürüyor, kazandığımızı paylaşıyor, birlikte gelişiyoruz. İşimizi yaparken Esas'ın ana değerlerine bağlı kalıyoruz. Her durumda doğruyu savunuyor, etik prensiplerimize uygun davranıyor, sözlerimizi tutuyoruz.

Toplum için sorumluluk üstleniyor, çevreye ve geleceğe sahip çıkıyoruz. Bunu yaparken, rahmetli babamın “Bu topraklardan aldığımızı bu toprağa vermek” ilkesi bize her zaman rehberlik ediyor, yolumuzu aydınlatıyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde