Ünlü iş adamı hacze giden avukatları rehin aldı

Ünlü iş adamı hacze giden avukatları rehin aldı

Türkiye’nin önde gelen maden şirketlerinden biri olan Şe-Tat Madencilik’te yapılmak istenen haciz işleminde kriz çıktı. Şirketin sahibi Taha Tatlıcı avukatları rehin aldı.

Ünlü iş adamı hacze giden avukatları rehin aldı
16px
24px
27.09.2019 18:13
ABONE OLgoogle

Şişli’de bulunan şirket merkezinde mahsur kalan avukatların uzun süre aradığı polis olay yerine gelmedi. Olaya ilişkin avukatlar tutanak tuttu. Olay ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Olay,  Türkiye’nin sayılı zenginlerinden biri olan Şehmus Tatlıcı’nın 20 yıl önce kurduğu Şe-Tat Madencilik AŞ’de meydana geldi. Krom madeni konusunda Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Şe-Tat, eski bir çalışanı ile davalık oldu.

Uzun yıllar Şehmus Tatlıcı ile birlikte çalışan Mehmet Ünses, tazminatı ödenmeden işten çıkarıldığı gerekçesi ile dava açtı. İş mahkemesi sıfatı ile davaya bakan Bursa Orhaneli’deki mahkeme, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra karar verdi. Mahkeme, işçi Ünses’in davasını kabul ederek, 80 bin liralık tazminat ödenmesine hükmetti. 

Polis olay yerine gelmedi

Kesinleşen karar sonrası alacağın tahsili için icra işlemi yapıldı. İstanbul İcra Müdürlüğü memuru ve alacaklı avukatları geçen hafta Nişantaşı Şişli’deki şirket merkezine gitti. Taraflar arasında başlangıçta kısa süreli gerginlikler yaşansa da haczedilecek mallar tutanağa yazıldı.

Ancak, binada bulunan bazı bilgisayarların saklandığının tespit edilmesi üzerine alacaklı avukatlarından biri cep telefonu ile kayıt yapmak istedi. Kayıt yapılması işlemine şirketin sahibi Taha Tatlıcı tepki gösterdi.

Bu sırada, alacaklı avukatları, şirket çalışanları tarafından sözlü tacize maruz kaldı. Yaşanan gerginlik üzerine alacaklı avukatları polisi aradı. Ancak uzun süre yapılan aramalara rağmen olay yerine polis gelmedi.

Avukatın yaptığı kayıtlar silindi

Taraflar arasındaki büyük tartışma ise, binanın üst katlarında arama işlemi yapılmak istenmesi sırasında yaşandı. Bu esnada, Taha Tatlıcı’nın talimatı ile önce, kayıt işlemi yapan avukatın cep telefonu elinden alındığı ve kayıtlar silindi.

Saklanan bazı bilgisayarlar tuvalette bulundu.

Yaşananlar tutanak altında  

 

Daha sonra olay yerine, İstanbul Barosu’ndan avukatlar geldi. Gerginlik giderek tırmandı. Taha Tatlıcı’nın talimatı ile binanın dış kapısı kapatıldı. Avukatlar bir süre dışarı çıkamadı. Araya, başka avukatların girmesi ile kapı açıldı. Avukatlar, yaşananlara ilişkin tutanak hazırladı.

Edinilen bilgiye göre, 4 saati aşan haciz işlemi sırasında yaşananlara ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Suç duyurusunda, şüpheli olarak ismi yer alacağı belirtilen kişiler arasında yer alan Taha Tatlıcı, aynı zamanda cemiyet hayatının da bilinen bir ismi.

Baba geride yüklü bir servet bıraktı

Baba Şehmus Tatlıcı’nın 7 yıl önceki vefatı sonrası işlerin başına Taha Tatlıcı geçti. Baba Şehmus Tatlıcı’dan geriye kalan gayrimenkullerden bir kısmı, Tat Towers, Sapphire Gökdeleni’nde bulunuyordu.

Diken/ Ali Yılmaz 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde