Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş: Emlak krizi patladı, iflas dalgası geliyor

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş: Emlak krizi patladı, iflas dalgası geliyor

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş bir kere daha yaptığı tahminlerde hedefi tam 12'den vurmaya başladı. Çin'de yaşanan emlak krizi hakkında açıklama yapan Demirtaş Çin'li bankaların acil toplantıya çağrıldığı duyuruldu.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş: Emlak krizi patladı, iflas dalgası geliyor
16px
24px
17.07.2022 22:19
ABONE OLgoogle

Tüm dünya ekonomik olarak yaşanan zorlu dönemden mümkün olan en az kayıpla geçmenin yollarını ararken Çin bu noktada emlak krizi ile karşı karşıya kalmıştı.

Hem Çin hem de dünyanın en büyük emlak şirketleri arasında yer alan Evergrande krizi ile başlayan emlak sektöründeki balon sonunda patladı.

Ekonomist Özgür Demirtaş bingo diyerek yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Yapmış olduğu başarılı ekonomik yorumları ve doğru tahminleri ile adını milyonlara duyuran ve sosyal medyada rekor takipçi sayısına ulaşan Özgür Demirtaş bir tahmininde daha haklı çıkmayı başardı.

Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 'Bingo ! Çin Devleti Bankaları acil toplantıya çağırmış. Çin halkının bir kısmı EMLAK ödemelerini yapamıyor… Aşağıda ise eski twitlerimden bir buket…' diyerek tahminlerinin doğru çıktığını duyurdu.

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 14, 2022

ÇİN EMLAK ŞİRKETLERİ VE İNŞAAT SEKTÖRÜ BATTI MI?

 

Ekonomist Demirtaş, 10 Şubat 2017 tarihinde paylaştığı tweet üzerinden Çin'de yaşanacak emlak krizini çok önceden öngördüğünü gözler önüne serdi.

O tarihte yaptığı paylaşımda Demirtaş, Çin gayrimenkul sektörünün yüzde 317 borçluluk oranına ulaştıklarına dikkat çekerek bunun sonunda batacaklarını öngörmüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde