Ünlü ekonomist: Metaverse'den arazi almanın tam zamanı

Ünlü ekonomist: Metaverse'den arazi almanın tam zamanı

Ekonomist Şant Manukyan, "Metaverse'te arazi satışlarının seyrini gördükçe 'o zamanlar Levent'e kurt inerdi diye arazi almadık, bilseydim hiç almaz mıydım' diyen dede tedirginliği ile yaşıyorum. Caddenizi, komşularınızı vs iyi seçin" tavsiyesinde bulundu.

Ünlü ekonomist: Metaverse'den arazi almanın tam zamanı
16px
24px
07.12.2021 15:33
ABONE OLgoogle

İnternetin yerini alması beklenen Metaverse'te (Sanal evren) satılan dijital araziler, büyük rağbet görüyor. Bu evrende vakit geçirenlerin odağında son zamanlarda sanal oyun platformu MANA’da meta araziler satın almak var.

Sanatçıların performans gösterebileceği, markaların reklam verebileceği ve işletmelerin toplantılara ev sahipliği yapabileceği Metaverse arazileri son zamanlarda rekor işlem hacimleri gördü.

Ekonomist Şant Manukyan da Metaverse'teki arazileri İstanbul'da 1950'lerden sonra yaşanan hızlı büyüme ve arazi fiyatlarında yaşanan artışla kıyaslayarak "Metaverse'te arazi satışlarının seyrini gördükçe 'o zamanlar Levent'e kurt inerdi diye arazi almadık, bilseydim hiç almaz mıydım' diyen dede tedirginliği ile yaşıyorum. Caddenizi, komşularınızı vs iyi seçin" dedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">December 7, 2021

MURAT ÜLKER DE DİKKAT ÇEKMİŞTİ Murat Ülker yazdı: Metaverse işimizi nasıl etkiler?

Metaverse dünyasıyla ilgili gelişmelere dikkat çeken iş insanı Murat Ülker de geçtiğimiz günlerde "Günün birinde müşterilerimiz algoritmaların sağlayacağı Halley lezzetini NFT formatında tüketerek mutlu olacaksa biz de onları mutlu etmek için bugünden bunun için hazırlanmaya başlamalıyız. Şu an için epeyce uzak görünüyor ama gelecek de bir gün gelecek" demişti. Bu sanal yata 650 Bin Dolar verilir mi?

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in şirketin adını Meta olarak değiştirdiğini hatırlatan Ülker, "Metaverse dünyasını yaratmak için yıllık 10 milyar dolar gibi bir bütçe ayıran Zuckerberg, internetin geleceğinin Metaverse konseptinde olduğunu, mevcut içeriklere sadece erişilebildiğini fakat bu konsept ile karma gerçeklik sayesinde internetin somut, ulaşılabilir olacağını söylüyor" görüşünü dile getirmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde