Ünlü avukat peşinde! Nusret'e ABD'de Türk çalışanlardan şok dava!

Ünlü avukat peşinde! Nusret'e ABD'de Türk çalışanlardan şok dava!

'Salt Bae' hareketiyle ünlenen işletmeci Nusret Gökçe'nin başı çalışanları tarafından açılan dava nedeniyle belada.

Ünlü avukat peşinde! Nusret'e ABD'de Türk çalışanlardan şok dava!
16px
24px
19.08.2021 11:14
ABONE OLgoogle

5 Türk vatandaşı çalışan, Nusret Gökçe'ye haftada normal çalışma süresinden 70 saat fazla çalışıp, karşılığını alamadıkları için dava açtı.

İnternet fenomeni Nusret'in lüks et lokantası zincirine ABD'de yeniden dava açıldı. Bu kez, şirketin ABD'deki lokasyonlarında çalışmak üzere Türkiye'den işe alındıklarını söyleyen çalışanlardan 5'i fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi sebebiyle dava açtığını duyurdu.

Söz konusu dava avukat Louis Pechman tarafından açıldı. CNBC'de yer alan habere göre Pechman, 2019 yılında bahşişlerin nasıl dağıtıldığını sorguladıkları için Nusr-Et Manhattan şubesinden kovulduğunu söyleyen garsonları temsil etmişti.

Firma 4 garsona 230.000 dolar ödemek zorunda kalmıştı. Pechman bugüne kadar 200'ü aşkın restorana ücretler konusunda dava açtı.

'YAYGIN BİR UYGULAMA'

Nusr-Et'e açtığı son davayla ilgili açıklamada bulunan ünlü avukat "Maalesef mutfak çalışanlarına belli bir maaş ödeyerek fazla mesai ücreti vermemek restoranlarda yaygın bir uygulama" ifadelerini kullandı.

Fazla mesai ücretini ödemedi

Dava Salı günü Manhattan Federal Mahkemesi'nde açıldı. ‘Salt Bae’ lakaplı Nusret Gökçe'nin mesai ödememek için 5 çalışanı yönetici olarak sınıflandırdığı ve haftada 70 saat daha fazla çalıştıkları iddia edildi.

İdari olmayan pozisyonların çoğu olan muaf olmayan işçiler, haftada 40 saat çalıştıktan sonra saatlik ücretlerinin 1.5 katına eşit fazla mesai ücreti alma hakkına sahip.

İstanbul'da çalışıyorlardı

Davada, beş davacıdan dördü Ersel Ok, Muhammet Yılmaz, Emre İşler ve Eyyüp Yeniçeri Queens'de ve beşincisi İbrahim Geçit Miami'de yaşıyor.

Tamamı Türk vatandaşı olan 5 çalışan daha önceden İstanbul'daki Nusr-et'te çalışıyordu.

Çalışanların iddiasına göre Nusr-Et ABD'de çalışmaları konusunda bizzat teşvik etti. 2018-2019 yılında ise alınan çalışanlar "Gökçe'nin saldırgan bir yönetim tarzı vardı" şeklinde açıklamada bulunuyor.

Davada ayrıca yönetici pozisyonundaki kişilere çöpü çıkarmak, bulaşık yıkamak, davlumbaz temizlemek, tuvaletleri temizlemek gibi işlere yönlendirdiği de yer alıyor.

Nusret Gökçe Saltbae ismiyle sosyal medya aracılığıyla dünyaca ünlü bir şef haline geldi. Nusr-Et'in Türkiye'nin yanında BAE, Yunanistan ve ABD'de şubeleri bulunuyor

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde