Ünlü akademisyen de dolandırıcılara para kaptırdı!

Ünlü akademisyen de dolandırıcılara para kaptırdı!

Ünlü akademisyen ve yazar Niyazi Galipoğulları'nı arayarak prim verecekleri vaadiyle yaklaşık 150 bin lira dolandıran şahıslar, parayı nakde dönüştürmek için ağına düşürdüğü bir kuyumcu da dolandırdı

Ünlü akademisyen de dolandırıcılara para kaptırdı!
16px
24px
26.04.2021 11:05
ABONE OLgoogle

Kuyumcunun hesabına havale ettikleri paralar karşılığında altın alarak dükkandan ayrılan dolandırıcılar, yakayı ele verdi.

66 yaşındaki ünlü akademisyen ve yazar Niyazi Galipoğulları'nın 19 Ocak günü telefonu çaldı. kendilerini Yapı Kredi Bankası müşteri temsilcisi olarak tanıtan şahıslar, banka tarafından sigorta primlerinin iadesi konusunda yaşlı adamı oyaladılar. Hesabında 20 bin Amerikan doları mevduatının olduğunu da beyan eden şahıslara inan Galipoğulları, bu hesaptaki paranın Türk Lirasına çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Telefondaki şahıslar ardından paranın banka personeli hesabına geçmesini isteyerek yaklaşık 150 bin lirayı kendi hesaplarına aktardı. Prim bedelinin iade edeceğini düşünen akademisyen, kendisini arayan telefon numaralarını geri anladığında ise dolandırıldığını anladı.

PLANLI DOLANDIRICILIK

Bunun üzerine akademisyen Niyazi Galipoğulları, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık yürütülen soruşturmada, dolandırıcıların akademisyenden elde ettiği parayı nakit olarak ilgili bankadan çekemediğini bu nedenle bir kuyumcunun hesabına havale edip altın aldıklarını belirledi.

Gözaltına alınan paranın havale edildiği hesap sahibi İbrahim Ş., ifadesinde; bir arkdaşının isteği üzerine banka bilgilerini verdiğini, paranın havalesini kabul ettiğinde karşılığında yüzde 5 komisyon alacağını anlatıp, dolandırıcılığa karışan Mustafa K. ve Mustafa S. tespit edildi. Paranın havale edildiği mağdur kuyumcu da parayı kendisine havale edildikten sonra altın alıp dükkândan ayrılan Metin S.'yi teşhis etti.

TUTUKLANDI

Olayın asıl planlayıcısı olduğu belirlenen Metin S., kimseye bankaya gitmesi ve para çekmesi için yönlendirmediğini, olay yerine götürmek için de kimseden talimat almadığını ve kimseyi dolandırmadığını beyan etti.

Metin S'ye ait 2 adet cep telefonu ve sim kart, parayı destelemek için kullanılan çok sayıda lastik ele geçirildi. İstanbul Sulh Ceza Hâkimliğince, suçtan kurtulmaya yönelik ifade veren S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 ER YIL İSTENDİ

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda 3 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

İddianamede, Niyazi Galipoğulları'nı arayarak dolandıran ve parayı tedavüle sokabilmek başka bir kuyumcuyu da dolandıran 3 şüphelinin, fikir ve eylem birliği içinde hem akademisyeni hem de kuyumcuyu nitelikli şekilde dolandırdıkları anlatıldı. 15'er yıla kadar hapsi istenen şüpheliler, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Dilek Yaman Demir/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde