Ünlü Sanatçı Timur Selçuk hayatını kaybetti

Ünlü Sanatçı Timur Selçuk hayatını kaybetti

Piyanist, besteci, yorumcu Timur Selçuk, 74 yaşında yaşamını yitirdi.

Ünlü Sanatçı Timur Selçuk hayatını kaybetti
16px
24px
06.11.2020 09:41
ABONE OLgoogle

Türk pop müziği yorumcusu, besteci ve piyanist olan Timur Selçuk, 74 yaşında hayatını kaybetti. Selçuk'un eşi, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Dün gece en son saat 11.30'ta beraberdik. Sabaha karşı da ölü bulduk, Herhangi bir rahatsızılığı yoktu. Kalp krizinden öldüğünü düşünüyoruz."

Selçuk, 50. sanat yılını kutladığı 2018 yılında verdiği röportajda, “Artık evde gırgır geçiyorlar benimle. Kendi bestelerin, daha iki ay var konsere diye. Önce 14 Eylül’dü sonra, 7 Eylül’e aldık konser tarihini. ‘İnsan iki ay önceden kendi şarkılarını bu kadar erken hazırlar mı?’ diyorlar. Öyle bir sorumluluk duygum var benim, onu hiç kaybetmedim. Beni genç tutuyor. Heyecanım hiç bitmiyor. Ama güzel bir heyecan bu. Bana çelme takan bir heyecan değil. Dik tutan bir heyecan.” demişti.

Timur Selçuk kimdir?

Türk sanat müziği bestecisi Münir Nurettin Selçuk'un oğludur. Beş yaşında piyano çalmaya başlamış, yedi yaşında ilk konserini vermiştir. Galatasaray Lisesi mezunudur. Aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne de devam etmiştir.

Paris'teki École Normale de Musique de Paris'te bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 1975'te Türkiye'ye dönmüştür. 'Ayrılanlar İçin', 'Sen Nerdesin', 'Beyaz Güvercin' ya da 'İspanyol Meyhanesi' gibi parçaları bu dönemimin şarkılarıdır. 

Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attilâ İlhan ve Nâzım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirmiş, 1976'da İstanbul Oda Orkestrası'nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi'ni kurmuştur.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 10 yıl çalışmış, Bilgesu Erenus'un 'Nereye Payidar" oyunu için besteler yapmış, Uğur Mumcu'nun Sakıncalı Piyade'sinin müziklerini yapmış, ayrıca '804 İşçi', 'Ferhat ile Şirin', 'Şeyh Bedrettin Destanı', 'Tak-Tik', 'Küçük Adam Ne Oldu Sana', 'Rumuz Goncagül' ve 'Galilei-Galileo' adlı oyunların müziklerini yapmıştır. 'Sarıpınar 1914', 'Üç İstanbul', 'Cahide', 'Hakkari'de Bir Mevsim' gibi filmlere de fon müziği bestelemiştir.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde