Ünlü Saat&Saat markasına sahtecilikten dava

Ünlü Saat&Saat markasına sahtecilikten dava

Saat&Saat, Greenwich markasını taklit ederek sahte saat sattığı gerekçesiyle mahkemelik oldu. Saatlerin taklit olduğu tespit edilirken, mahkeme bu ürünlerin satışının durdurulmasına ve el konulmasına karar verdi.

Ünlü Saat&Saat markasına sahtecilikten dava
16px
24px
12.03.2020 13:39
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en ünlü saat mağazalarından Saat&Saat ‘sahtecilik’ nedeniyle mahkemelik oldu.

Akşam gazetesinden Hilal Yıldırım'ın haberine göre, Greenwich markasını tescil ettiren Sapan Saat, Saat&Saat’e bir dava daha açtı. Başvuru dilekçesinde saatlerin üzerinde ‘Made in Swiss’ ibaresinin olduğu ancak saatlerin Uzakdoğu’dan getirildiği belirtildi. Firmanın haksız kazanç elde ettiğini belirten Sapan Saat, taklit edilen saatlere el konulmasını talep etti.

SALONDAN KOVULDU

Mahkemenin geçtiğimiz günlerde görülen duruşmasına Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya da katıldı. Kaya duruşmada, ‘şirket itibarlarının zedelendiğini’ anlatırken, sık sık bağırarak konuşması nedeniyle hakim tarafından salondan kovuldu. Uzman bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda firmada incelenen Greenwich ibareli saatlerin markanın taklit halleri oldukları belirtildi.

SAATLERE EL KONULDU

Mahkeme, Saat&Saat’teki Greenwich markalı taklit ürünlerin satışının durdurulmasına, el konulmasına, internet sitesindeki tüm görsellerin çıkarılmasına, kaldırılmadığı takdirde ise erişimin engellenmesine karar verdi. İcra mahkemesi tarafından da, İstanbul’daki havaalanı gümrük müdürlüklerindeki saatlere de el konulması için yazı yazıldı. Saat&Saat’te satılan dünyaca ünlü markalardan bazıları şöyle: Burberry, Diesel, DKNY, Emporio Armani, Fendi, Fossil, Guess, Just Cavalli, Lacoste, Michael Kors, Roberto Cavalli, Tommy Hilfiger, Versace. 

SİTELERE SAVAŞ AÇMIŞTI 

Ramazan Kaya, daha önce yaptığı bir açıklamada sektörün en büyük sorununun sahte saatler olduğunu bildirmişti. Sahte saatlerin sağlık için de risk taşıdığını kaydeden Kaya, “İnternetten alınan bazı saatlerde kanserojen madde tespit edildi” demişti.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde