Ünlü CEO koltuğunu devrediyor

Ünlü CEO koltuğunu devrediyor

2004’ten bu yana P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Saffet Karpat, koltuğunu devrediyor

Ünlü CEO koltuğunu devrediyor
16px
24px
13.02.2013 13:06
ABONE OLgoogle

2004’ten bu yana P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Saffet Karpat, görevini uzun yıllardır P&G’de üst düzey yöneticilik yapan Tankut Turnaoğlu’na devretmeye hazırlanıyor. Halen P&G Singapur ofisinde Kumaş Bakım Kategorisi Asya ve Avustralya Bölgesi Genel Müdürlüğü görevini yürüten Tankut Turnaoğlu, yeni görevine Mart sonunda başlayacak. 

1983 yılında P&G’nin İsviçre ofisinde Finansal Analist olarak işe başlayan ve 2004 yılında P&G Türkiye operasyonunun ilk Türk Yönetim Kurulu Başkanı olarak çok sayıda başarılı operasyona imza atan Saffet Karpat, Mart sonunda koltuğunu yine Türk bir yöneticiye bırakıyor. 

Saffet Karpat önderliğinde başarı çıtasını yukarı taşıyan P&G Türkiye 2006’dan bu yana Olay, Head&Shoulders, Gillette Fusion ve Fairy gibi milyar dolarlık markaları Türkiye’de tüketicilerin hizmetine sundu. Yine Saffet Karpat döneminde lider yetiştirme misyonunda önemli adımlar atan P&G Türkiye’de son yıllarda Türk yönetici sayısı artış gösterirken, yurtdışına Türk yönetici ihracatında da önemli rakamlara ulaşıldı. Bugün P&G’nin yurtdışındaki ofislerinde 100’e yakın üst düzey Türk yönetici çalışıyor. 

P&G’nin yurtdışı ofislerinde başarılı işlere imza atmış isimlerden biri de P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunu devralmaya hazırlanan Tankut Turnaoğlu. Türkiye’de ve yurtdışında kilit görevler üstlenen Tankut Turnaoğlu, 1991’de Eczacıbaşı - Procter & Gamble ortaklığında Marka Müdür Yardımcısı olarak işe başladı. 1995-1998 yılları arasında P&G Türkiye’de Marka Müdürlüğü görevini yürüttü. 1998’de Özbekistan’a Orta Asya Kategori Müdürü olarak atandı. 2000 yılında Kazakistan’da Orta Asya ve Kafkasya bölgelerinden sorumlu Ülke Müdürü olarak göreve başladı. 2002’de Türkiye’ye atanıp Güzellik ve Kişisel Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi. 2006 yılında Orta ve Doğu Avrupa bölgesinden sorumlu Kumaş Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü olarak Brüksel’e atandı. Turnaoğlu 2010’dan bu yana Singapur’da Kumaş Bakım Kategorisi Asya ve Avustralya Bölgesi Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Turnaoğlu’nun, Massachusetts Üniversitesi Uluslararası Pazarlama bölümünden de yüksek lisans derecesi bulunmakta. Tankut Turnaoğlu evli ve üç çocuğu var.

Saffet Karpat, Sütaş'a CEO olacak..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde