Ünlü CEO Carlos Ghosn, bu müzik kutusunda firar etmiş

Ünlü CEO Carlos Ghosn, bu müzik kutusunda firar etmiş

Renault ve Nissan'ın CEO'su olarak görev yaparken görevini kötüye kullanmak ve usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle yargılanan Carlos Ghosn'un filmleri aratmayan firarında sıcak bir gelişme yaşandı...

Ünlü CEO Carlos Ghosn, bu müzik kutusunda firar etmiş
16px
24px
05.01.2020 06:11
ABONE OLgoogle

Wall Street Journal, Türk kaynaklardan edindiği bilgileri aktardı. Haberde, Ghosn'un sanılanın aksine kontrbas taşıma çantasında değil bir ses sistemi taşımak için kullanılan daha büyük kasa şeklindeki kutularla kaçtığını yazıldı.

Holywood filmlerini aratmayan firar öyküsünde sıcak bir gelişme yaşandı… Japonya’nın Osaka kentinden özel uçakla Türkiye’ye gelen. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan da Lübnan’a geçen ünlü iş insanı Carlos Ghosn’un firarıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.  Carlos Ghosn'un firarıyla ilgili tutuklanan MNG Müdürü: Tehdit edildim

ABD’nin çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal, bir dönem Renault ve Nissan’ın üst düzey yöneticiliğini yapan Ghosn’un ev hapsinde tutulduğu Japonya’dan bir müzik kutusu aracılığıyla kaçtığını yazdı. Gazete, önceki haberlerin aksine yolsuzluk, sahtecilik ve usulsüzlük yaptığı için yargılanan Ghosn’un kontrbas taşıma çantasında kaçmadığını da aktardı.

Japonya’nın çok okunan gazetesi Asahi, Japonya’daki soruşturmanın devam ettiğini yazarken, “Ghosn, Tokyo’daki evini gece 2:30 sularında terk ediyor. Bir şapka ve ülkede mikropların bulaşmaması için çok sık kullanılan ameliyat ağızlığını takıyor” ifadesini kullanarak kamera görüntülerini okurlarına aktardı.

Japonya’daki jete nasıl bindiği konusunda muammanın halen olduğunu aktaran Wall Street Journal’a konuşan yetkililer, “Özel jetlerdeki yolcuların eşyaları da tarifeli uçuşları tercih edenlerle aynı yerden geçiyor. Elbette VIP yolculara bazen ayrıcalık tanınabiliyor” açıklamasını yaptı. Japonya'dan firar eden Carlos Ghosn 'hayalet yolcu' olarak kaçmış

Wall Street Journal’ın haberinde Ghosn’u Japonya’dan Türkiye’ye taşıdığı tahmin edilen uçakta iki adet siyah kutu bulundu.

Bunlardan birinin içinin boş olduğunu okurlarına duyuran gazete diğer siyah konteynır tipi kutunun içinde de dev boyutlarda hoparlör ve ses sistemi olduğunu aktardı.

Wall Street Journal’ın haberinde, “Ses sistemi kutuları, Türkiye’deki soruşturmanın esas kanıtı haline geldi” ifadesi kullanıldı.

Ghosn’un daha önceki haberlerin aksine kontrbas taşıma çantasında değil, daha büyük bir ses sistemi ekipmanı taşıma ve saklama kutusunda Japonya’dan kaçarak Türkiye’ye geldiği öne sürüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde