Un devi fabrikasını kapattı, hisse senedi tavan oldu

Un devi fabrikasını kapattı, hisse senedi tavan oldu

Ulusoy Un, Samsun/Tekkeköy’de bulunan günlük 500 ton kapasiteli fabrikasını kapattığını duyurdu. şirketin borsada işlem gören hisse senedi tavan oldu.

Un devi fabrikasını kapattı, hisse senedi tavan oldu
16px
24px
18.06.2022 10:42
ABONE OLgoogle

Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla 16 Haziran 2022 itibariyle Tekkeköy’deki üretime son verildiğini duyurdu.

Fahrettin Ulusoy’un 1969 yılında un toptancılığı yapmak için kurduğu Ulusoy Gıda, 1986 yılında Hasan Usta Un’a ortak olarak un üretiminde de yer almaya başlıyor. Uluslararası Un Sanayicileri başkanı fabrika kapattı!

Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanılığını Dr. Eren Günhan Ulusoy yürütüyor.

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Uluslararası Operasyonel Değirmenciler Biirliği Avrupa direktörü.

Ulusoy, Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin de yeni başkanı.

Ulusoy Un konuyla ilgili yaptığı bildirimde gayrimenkul piyasasındaki nispi fiyat dengesizlikleri nedeniyle söz konusu tesisin acilen satışına dönük bir kararının olmadığını belirtti.

Tesisin yer aldığı gayrimenkul ile ilgili nihai karar verilene kadar depolama kapasitesinin korunacağı ifade edildi. Bu şekilde şirket faaliyetlerinde değerlendirileceği ifade edildi.

Şirket söz konusu kapatmanın faaliyetleri üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağını belirtti. 50.Yıl Üretim Tesislerinde eş anlı olarak kapasite artışı yapıldığı için şirketin üretim miktarı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağı, ifade edildi.

Öte yandan kapatılan tesiste kullanılan makinaların da bulunduğu taşınmazın satışı için Yönetim Kurulu Başkanına yetki verildiğini, belirtildi.

HİSSE SENEDİ TAVAN OLDU

Öte yandan haberin açıklanmasından sonra şirketin BİST’te işlem gören hisse senedi yüzde 10 prim yaparak tavan oldu. Hisse senedi sadece bu ay yüzde 60 prim yaparken, bir yıl içerisinde yüzde 341 gibi rekor seviyede prim yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde