Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı eleştirileri

Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı eleştirileri

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın seçimlerin ikinci turunda 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklaması, siyaset kulislerini yakından takip edenlerin hafızasını yoklamasına neden oldu.

Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı eleştirileri
16px
24px
25.05.2023 08:20
ABONE OLgoogle
Nil Göksu Urgancıoğlu yazdı

Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Süleyman Demirel’in ‘dün dündür, bugün bugündür’ sözleri belki de siyasetin saaatler içinde değişen iklimini en iyi anlatan sözlerden biri. Özdağ’ın seçimlere sadece birkaç gün kala, ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklaması bu sözü yeniden hatırlattı. Özdağ’ın daha önce Kılıçdaroğlu, Akşener ve 6’lı masanın diğer liderleri hakkında sarf ettiği çok ağır eleştiriler akıllara geldi. İşte o sözlerden bazıları:

‘’KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA İÇ SAVAŞ ÇIKAR’’

Özdağ, geçen yıl Bizim TV’de gazeteci Şaban Sevinç'e konuk olmuş "Atatürk’ün Tunceli dediği yere Dersim diyen bir genel başkan, Atatürk hayatta olsaydı CHP’nin kapısından içeri giremezdi." demişti. Özdağ, yaptığı diğer bir açıklamada, "Kılıçdaroğlu kazanırsa HDP desteği ile kazanır. 2024'te yerel seçimler olur. HDP, Güneydoğu Anadolu'da büyük bir atılım yapar. Belediye Başkanlıklarının büyük bir bölümünü ele geçirir. Örgütle HDP belediyeleri arasındaki etkileşim yoğunlaşır. HDP desteği ile geldiği ve devam ettiği için Kılıçdaroğlu bunlara dokunmaz. O zaman bu belediyeler birleşir ve çıkan karışıklığa karşı uluslararası destek ve PKK desteği isterler. Ve Türkiye iç savaşı başlar." ifadelerini kullanmıştı.

‘’İYİ PARTİ FETÖ İLTİSAKLI’’

İYİ Parti'nin kurucularından olan Özdağ, 2021 yılında TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partiden istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak istifasından çok, ayrılırken partisine yönelttiği ağır suçlamalar günlerce gündem oldu. Özdağ, FETÖ’ye mensup kişilerin "partiye sızmaya devam ettiklerini" iddia etti. Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için "FETÖ ile iltisaklıdır" dedi.
"Bu hukuki bir gerçek, bunun tartışması yok" diye konuşan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Akrabalarınızın hemen hemen hepsi FETÖ ile ilintiliyse, telefon kayıtlarınızda FETÖ'nün üst düzey yöneticileriyle telefon görüşmeleri varsa ve bu görüşmelerin birisinde 'Ümit Özdağ'a bilgi verilmesini engelleyin, Kazakistan'da şu iş adamı Özdağ ile bilgi paylaşıyor onu susturun' diye talepte bulunuyorsa, evet bu arkadaş FETÖ ile iltisaklıdır." Akşener’se Özdağ'ın istifası için "Temel hakem millettir, başarılar diliyorum" açıklamasında bulunmuştu.

‘’SEROK AHMET DEĞİL, KORKAK AHMET’SİN SEN’’

Özdağ, 6’lı masanın üyelerinden Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na karşı kullandığı ağır ithamlarla da çokça konuşuldu. Geçen yıl Denizli’de yaptığı bir konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:
"Ahmet Davutoğlu gerçekleri söylemekten korkuyor. Serok Ahmet değil, korkak Ahmet’sin sen. Türkiye'nin başına, Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük belayı açtın. Milyonlarca sığınmacının Türkiye'ye girmesinden sen sorumlusun. Türk Halkına yalan söylüyorsun, gerçeği söylemeyerek. Senin neyi bildiğini ben biliyorum. Sen benim bildiğimden daha fazlasını biliyorsun. Artık konuş. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener; Ahmet Davutoğlu ile aynı masaya oturup Türkiye'ye demokrasi getireceğiniz iddiasında bulunmadan önce Davutoğlu'na sorun. Haziran-Kasım 2015'te ne oldu diye? Sen bu konuda açıklama yaptıktan sora Erdoğan seni niye tehdit etti? Ne oldu yüzlerce insan öldü nasıl öldü. Ankara gar patlaması nasıl oldu?"

‘’MÜSLÜMAN KARDEŞLER POLİTİKASIYLA BOZDUĞUNUZ HER ŞEYİ DÜZELTECEĞİZ’’

Özdağ, Twitter’dan da diğer liderlerlere verdiği cevaplarla sık sık gündeme geldi. Hedef aldığı isimlerden biri, yine 6’lı masadan, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’dı. Babacan’ın Twitter’dan yaaptığı “Bir siyasi parti, bir tane bakanlık için kurulmaz. Biz Türkiye yönetiminin tümüne talibiz,” açıklamasına Özdağ şu yanıtı vermişti: ‘’Ali bey, Zafer Partisi sadece bozduğunuz demografik yapıyı değil, bozduğunuz devlet,adalet sistemini, ekonomiyi, eğitim sistemini, güvenlik sistemini özetle Müslüman Kardeşler politikaları ile bozduğunuz her şeyi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ile düzeltecek.’’

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde