Uluslararası Enerji Ajansı: Petrol talebi artıyor

Uluslararası Enerji Ajansı: Petrol talebi artıyor

Rapora göre, Rusya'nın petrol ihracat geliri temmuz ayında, bir önceki aya göre 2 milyar dolar azaldı

Uluslararası Enerji Ajansı: Petrol talebi artıyor
16px
24px
11.08.2022 13:54
ABONE OLgoogle

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Petrol Piyasası Raporu'nu açıkladı. Raporda, küresel petrol talebinin artacağı belirtilirken; Rusya'nın petrol ihracatı gelirinin bir önceki aya göre azaldığı paylaşıldı.

IEA, enerji üretiminde doğal gazdan petrole geçişle birlikte petrol talebinin arttığını belirterek, bu yıl için küresel petrol talebi büyüme beklentisini 380 bin varil/gün artırarak 2,1 milyon varil/güne yükseltti. Rapora göre, bu yıl toplam petrol talebi 99,7 milyon varil/gün, 2023'te ise 101,8 milyon varil/gün olacağını belirtti.

IEA, Rusya'nın bir önceki ay 21 milyar dolar olan petrol ihracat gelirinin, temmuz ayında azalan hacim ve düşen fiyatlar nedeniyle 19 milyar dolara gerilediğini paylaştı. Raporda, Rusya'nın; ABD, AB, İngiltere, Japonya ve Güney Kore'ye olan petrol ihracatının savaşın başından bu yana yaklaşık 2,2 milyon varil/gün azaldığı ama Rusya'nın bu ihracatın üçte ikisini başka piyasalara yönlendirdiği vurgulandı.

IEA, ayrıca, küresel petrol arzının temmuzda pandemi öncesindeki seviye olan 100,5 milyon varile ulaştığını duyurdu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde