Uludağ tatili dehşete döndü

Uludağ tatili dehşete döndü

İşadamı Mehmet Ali Üstündağ’ın kayak liftine sıkışan parmağı koptu. Yaşadığı o anları şöyle anlattı

Uludağ tatili dehşete döndü
16px
24px
08.02.2010 08:09
ABONE OLgoogle

İşadamı Üstündağ’ın kayak liftine sıkışan parmağı koptu. O anları anlatan işadamı, “Parmağım takıldı, lifti durdurun, diye bağırdım, yardımcı olmadılar. Çarkın parmağımı koparmasını sağladım. Yoksa kolumu da koparabilirdi” dedi

Uludağ’da ailesiyle birlikte tatil yapan işadamı Mehmet Ali Üstündağ’ın, kayak liftine sıkışan parmağı koptu. Operasyonla yerine dikilen sol el orta parmağının işlevini yerine getirip getiremeyeceği bir süre sonra belli olacak.

İstanbul Yeşilköy’de oturan inşaatçı Mehmet Ali Üstündağ (52), Uludağ’da kaldığı otelin arkasında bulunan pistte çocuklarına kayak dersi aldırmak istedi. Ders öncesi kayak hocasıyla pistleri dolaşmaya çıkan Üstündağ’ın sol el orta parmağı, liftin demirleri arasına sıkıştı.

‘Kolumu koparabilirdi’

Yaşadığı dehşet dakikalarını anlatan Üstündağ, sıkışan parmağını kurtarabilmek için çok çaba gösterdiğini ancak yapamadığını söyledi. Üstündağ, o anları şöyle anlattı:

“Kayak hocasına çarpmamak için sağ elimle lifti tutarken sol elimi ileriye doğru uzattım. Bu sırada sol elimin orta parmağı lifte takıldı. Önümde düşen kayak hocasına ‘Parmağım takıldı, lifti durdurun’ diye bağırdım, ama kimse yardımcı olamadı. Yukarı doğru çıkarken bazı bölgelerde ayaklarım yerden kesiliyor, parmağım da uzuyordu. Parmağım kopmasın diye diğer kolumla da lifte tutunuyordum. Tek parmağım asılı tepeye kadar çıktım. Uç noktaya gelince buradaki liftin çelik halatının içinden geçtiği metal çarkın parmağımı koparmasını sağladım. Yoksa kolumu da koparabilirdi. Parmağımı bile bile kopardım. ‘Parmağım koptu arkadaşlar kızak getirin’ diye haykırmama rağmen kimse yardımıma gelmedi. Lifti de durdurmadılar.”

Parmağını aradı

Kendi imkânlarıyla perişan bir halde aşağıya indiğini belirten Üstündağ, “Kopan parmağımı yanıma gelenlere vererek, buzun içine koymalarını istedim. Otele inince parmağı sorduğumda bulamadık. Tekrar yukarıya çıkmak zorunda kaldık. Karların arasında bulduğumuz parmağımın üzerine basılmıştı. Bu arada çok vakit kaybettik” dedi. Bursa Acıbadem Hastanesi’nde yaklaşık beş saat süren operasyonla yerine dikilen parmağın işlevini kazanıp kazanamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

DAVA AÇACAK

Otelin kayak liftlerinin ilkel olduğunu ve bir önlem alınmadığını öne süren işadamı Üstündağ, kaza sırasında lift başında bekleyen herhangi bir görevlinin de olmadığını savunarak, sorumlular hakkında hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi.

AVŞAR BACAĞINI KIRMIŞTI

Uludağ’da snowboard yaparken düşerek bacağını kıran Hülya Avşar’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kızı Zehra ile Uludağ’da tatil yapan Avşar, önceki gün snowboard yaparken düşerek sağ bacağını kırdı. Bursa Acıbadem Hastanesi’nde önceki akşam ameliyata alınan Avşar’ın bacağına platin takıldı. Ameliyatın yaklaşık 2 saat sürdüğünü belirten Başhekim Prof. Dr. Kaya Aksoy, “Sağlık durumu ve morali çok iyi” dedi. Avşar’ı hastanede dün öğlen kızı Zehra ziyaret etti. Zehra aile dostları Şebnem Simer ile birlikte İstanbul’a gitti. Simer, espri yaparak, “Hülya kıymetliydi, ayağına platin takılınca daha kıymetli oldu” dedi. Avşar’ı dün ziyaret eden Acun Ilıcalı da “Nazar değdiğine inanıyorum” diye konuştu.

Yalçın Özüm/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde