Ukraynagate skandalı! Trump, Zelenskiy'e ne sözü vermiş

Ukraynagate skandalı! Trump, Zelenskiy'e ne sözü vermiş

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kırım’ın yeniden Ukrayna’ya bağlanmasında kendilerine yardım etme sözü verdiğini söyledi.

Ukraynagate skandalı! Trump, Zelenskiy'e ne sözü vermiş
16px
24px
26.09.2019 10:33
ABONE OLgoogle

New York’taki BM Genel Kurul toplantısı kapsamında, Trump’la görüşen Zelenskiy, “Bana kalırsa bunu duydum. Trump, Kırım’ın bizim toprağımız olduğu ve onu geri alacağımız fikrine katılıyor. ‘Evet, çalışmanız gerekiyor, biz de size yardım edeceğiz’ diyor” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Trump’a Kırım’ın güzelliklerini anlattığını da ekledi.  Trump, ‘Ukraynagate’e koşuyor! Trump, Zelenskiy’den ne istemiş?

Zelenskiy ve Trump, New York’ta devam eden BM Genel Kurul toplantısı kapsamında önceki gün bir araya geldi. Trump, görüşmeyi ‘olağanüstü’ olarak nitelendirirken başka ayrıntı vermedi.

Ancak ABD Başkanı’nın Zelenskiy’e Rusya ile ilişkilerdeki sürece devam etmeleri gerektiğini söylediği biliniyor. Zelenskiy ise, Trump’ı Kiev’e davet etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde