TFF'ye 'izinsiz görüntüden' 165 bin TL ceza
GÜNDEM / 5 saat önce
TFF'ye "izinsiz görüntüden" 165 bin TL ceza
Erdoğan'ın AB Konseyi Başkanı ile 'Vize' telefonu
GÜNDEM / 9 saat önce
Erdoğan'ın AB Konseyi Başkanı ile "Vize" telefonu
Merkez Bankası iki ayda 96 ton altın sattı
EKONOMİ / 11 saat önce
Merkez Bankası iki ayda 96 ton altın sattı
Ekonomist Demirtaş’tan, Mehmet Şimşek’e destek mesajı
EKONOMİ / 11 saat önce
Ekonomist Demirtaş’tan, Mehmet Şimşek’e destek mesajı
HABERLER>DÜNYA
24 Şubat 2022 Perşembe - 15:37

Ukrayna açıkladı: Rus güçleri Kiev bölgesinde

Ukrayna Sınır Güçleri'nden yapılan açıklamada "Rus birlikleri Kuzey bölgesinden Kiev'e girdi" denildi.

Ukrayna açıkladı: Rus güçleri Kiev bölgesinde

Ukrayna'dan yapılan açıklamada "Rusya'nın düzenlediği saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı" denildi. Ukrayna Ordusu sabah saatlerinde yaptığı ilk açıklamada "Hava savunma sistemimiz toplam 5 uçak ve 1 helikopterin vurdu" derken Rusya, iddiaları 'asılsız' olarak nitelendirerek reddetti. Ukrayna ilerleyen saatlerde yaptığı güncellemede 6 Rus uçağının imha edildiğini ve 50 Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Kendi ordularında da 40'a yakın askerin hayatını kaybettiğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, onlarca askerlerinin de yaralandığını duyurdu. Ukrayna Sınır Güçleri'nden yapılan açıklamada ise "Rus birlikleri Kuzey bölgesinden Kiev'e girdi" denildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Cebbar Habertürk TV’ye yaptığı açıklamada "Kiev’de çeşitli patlamalar yaşandı. Rusya sabahtan beri 30’dan fazla saldırı düzenledi" ifadelerini kullandı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, "Ukrayna askeri uçağı düşürüldü, 5 kişi öldü" açıklamasında bulundu.

#reklam#

Reuters’ta yer alan habere göre, Ukrayna'nın Odessa kentinde düzenlenen saldırıda en az 18 kişi öldü. Brovary'de 6 sivil hayatını kaybetti.

UKRAYNA: 50 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna'dan yapılan son açıklamada 2 Rus kargo gemisinin vurulduğu açıklandı. 6 Rus uçağının imha edildiğini ve 50 Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna Sınır Muhafızları Birliği tarafından yapılan açıklamada, "3 sınır muhafızı öldürüldü" denildi.

Pek çok bölgede patlama sesleri duyulurken, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de siren seslerinin duyulduğu ifade edildi.

Patlamalardan bir süre sonra Ukrayna Ordusu "Hava savunma sistemimiz toplam 5 uçak ve 1 helikopterin vurdu" dedi. Rusya ise, Rus uçaklarının Ukrayna tarafından vurulduğu iddialarını 'asılsız' olarak nitelendirerek reddetti. Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca Ukrayna'nın hava savunma varlıklarını ve üslerini devre dışı bıraktığını söyledi.

Bununla birlikte Ukrayna'daki ayrılıkçılar "Luhansk'ta iki köy kontrolümüze geçti" derken aynı bölgede iki Ukrayna uçağını vurduklarını da sözlerine ekledi.

#reklam#

"RUSYA'NIN SALDIRILARINDA 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Ukrayna'dan yapılan açıklamada "Rusya'nın düzenlediği saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı" denildi.

Ukrayna ordusu, Rus askerlerinin Luhansk üzerinden topraklarına girdiklerini açıkladı. Ukrayna ilerleyen saatlerde yaptığı güncellemede 6 Rus uçağının imha edildiğini ve 50 Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

40'TAN FAZLA UKRAYNA ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ"

Kendi ordularında da 40'a yakın askerin hayatını kaybettiğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, onlarca askerlerinin de yaralandığını duyurdu.

UKRAYNA SINIR GÜÇLERİ: RUS GÜÇLERİ KİEV BÖLGESİNDE

Ukrayna Sınır Güçleri'nden yapılan açıklamada "Rus birlikleri Kuzey bölgesinden Kiev'e girdi" açıklamasında bulundu.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI: RUSYA 30'DAN FAZLA SALDIRI DÜZENLEDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Cebbar Habertürk TV’ye yaptığı açıklamada "Kiev’de çeşitli patlamalar yaşandı. Rusya sabahtan beri 30’dan fazla saldırı düzenledi" dedi.

#reklam#

Cebbar "Bu Rusya'nın düzenlediği bir saldırı, egemenliğimize bir saldırı. Biz Rusya'nın yalnız bırakılmasını istiyoruz. Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyoruz arabuluculuk çalışmaları için. Tüm uluslararası camiaya acil olarak toplanması için çağrı yapıyoruz. Biz yaptırımların önceden uygulanmasını bekliyorduk. Belli başlı yaptırımları zaten gündeme almıştık, diğer güçlü araçları da bekliyoruz" diye ekledi.

Cebbar "Hükümet çalışmalarını sürdürüyor, Başbakan ile görüştüm herkes son derece kararlı, ve kolluk güçleri de çalışmalarını sürdürüyor. Pek çok kentte panik havası hakim. Kiev'de insanlar bombadan kaçmaya çalışıyor. Ukrayna oldukça güçlü bir orduya sahip. Rusya bizi yıldırmaya çalıştı ancak Ukrayna ülkesini güçlü bir şekilde korumaya çalışıyor" diyerek ordusunun güçlü bir şekilde mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin desteklerine teşekkür eden Cebbar "Biz son derece müteşekkiriz Türkiye'ye yalnızca komşu olarak değil, arabuluculuk ortamı hazırlayan bir ülke olarak. Bizim talebimiz Boğaz'dan Rus geçişinin engellenmesi" dedi.

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

Ukrayna'daki bankalardan döviz çekmek yasaklandı
Kiev'de kaçan kaçtı, kaçamayan metro istasyonlarına sığındı
Zelenski'den direniş çağrısı: Eli silah tutan herkesi orduya çağırıyorum
Rusya işgale başladı, Kiev'de yaşayanlar şehri terk etmeye başladı
Biden'dan Putin'e sert tepki: Karşılık verilecektir
Putin harekatı böyle duyurdu: Askeri operasyon düzenlemeye karar verdim
Putin emir verdi Donbas’a askeri harekat başladı
Rusya’nın en zenginleri Ukrayna krizi yüzünden 32 milyar dolar kaybetti
Erdoğan ile Putin Ukrayna krizini görüştü
Mehmet Şimşek'ten İngilizce tweetler
GÜNDEM / 10 saat önce
Mehmet Şimşek'ten İngilizce tweetler
Reddettikleri göçmen başına 20 bin Euro para cezası
DÜNYA / 7 saat önce
Reddettikleri göçmen başına 20 bin Euro para cezası
Piyasalarda rekor serisi
FİNANS / 16 saat önce
Piyasalarda rekor serisi
Ekrem İmamoğlu bayrak açtı! Değişim mesajı verdi
GÜNDEM / 13 saat önce
Ekrem İmamoğlu bayrak açtı! Değişim mesajı verdi
Advertisement
Toygun Atilla Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya açıkladı
GÜNDEM / 14 saat önce
Toygun Atilla Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya açıkladı
Deprem bölgesini bekleyen yeni tehlike: İki gün sonra devreye girecek
EKONOMİ / 13 saat önce
Deprem bölgesini bekleyen yeni tehlike: İki gün sonra devreye girecek
Yatırımcıların 2,2 milyar doları risk altında
EKONOMİ / 18 saat önce
Yatırımcıların 2,2 milyar doları risk altında
Yeni dönemde demiryolu yatırımlarına öncelik verilecek
GÜNDEM / 17 saat önce
Yeni dönemde demiryolu yatırımlarına öncelik verilecek
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Medya Tekstil İşte Başaranlar Aktüel
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol