Ukrayna: Gıda fiyatlarında büyük artışlar görülebilir

Ukrayna: Gıda fiyatlarında büyük artışlar görülebilir

"Ülkelere benim tavsiyem savaşı durdurmaları olacaktır. Bunu savaş halindeki bir ülkenin bakanı olarak söylemiyorum"

Ukrayna: Gıda fiyatlarında büyük artışlar görülebilir
16px
24px
06.09.2022 08:27
ABONE OLgoogle

Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Solskyi tahıl koridoruna rağmen özellikle kış aylarına girilmesiyle ülkelerin stoklarını doldurmak için fazladan alım yapmasıyla gıda fiyatlarında büyük artışlar görülebileceğini söyledi.

Dünya'dan Elif Karaca'nın sorularını yanıtlayan Solskyi, diğer dünya devletlerine savaşı durdurma çağrısında bulundu.

"Gıda fiyatlarında yine çok büyük artışlar görebiliriz"

Solskyi "Bir dizi faktöre bağlı olarak gıda fiyatlarında yeni artışlar görebiliriz. Bunlardan biri, ülkelerin kış ayları öncesinde rezervlerini doldurmak amacıyla normalde yaptıklarından çok fazla alım yapmaları riski. Ülkelerin kış öncesinde depolarını doldurmak için fazla alım yapmaları halinde yeniden çok yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalınabilir.

Gıda fiyatlarında yine çok büyük artışlar görebiliriz. Bir diğer risk faktörü de Karadeniz limanlarının yeniden bloke edilmesiyle ilgili. Üçüncüsü ise ABD, Kanada, Arjantin ve Brezilya'da hasatın ne kadar iyi olacağı. Kuraklık nedeniyle onların da bazı zorluklarla karşılaştıklarını görüyoruz. Ülkelere benim tavsiyem savaşı durdurmaları olacaktır. Bunu savaş halindeki bir ülkenin bakanı olarak söylemiyorum." 

Röportajın tamamı için tıklayın

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde