Uganda Parlamentosu, eşcinsel karşıtı yasayı onayladı

Uganda Parlamentosu, eşcinsel karşıtı yasayı onayladı

Uganda Parlamentosu eşcinselliğe 10 yıla kadar hapis cezası öngören yeni yasa tasarısını onayladı.

Uganda Parlamentosu, eşcinsel karşıtı yasayı onayladı
16px
24px
21.03.2023 23:21
ABONE OLgoogle

Uganda parlamentosu, eşcinsel ilişkilerde bulunanlara on yıla kadar hapis cezasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Söz konusu tasarı, mevcut 389 milletvekilinin neredeyse tamamı tarafından onaylandı.

Uganda Parlamentosu Başkanı Anita Among, yasanın onaylanmasının ardından “Ne yapıyorsak Uganda halkı için yapıyoruz” dedi.

Daha önceden 2014 yılında Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni tarafından onaylanan yasa, bir mahkeme tarafından usule ilişkin gerekçelerle iptal edilmişti.

KARAR CUMHURBAŞKANI'NA GİDECEK

Eşcinseller ile ilgili olan tasarı, yeniden Cumhurbaşkanı Museveni’ye gidecek. Museveni, yasayı onaylayabilir veya veto edebilir.

Uganda ile birlikte dünyada da çeşitli ülkelerde “eşcinsellik” karşıtlığı bulunuyor.

ÜLKE ÜLKE EŞCİNSELLİK TUTUMU

Araştırmalara göre Ukrayna, Rusya, Kosova, Arnavutluk, Slovakya, Estonya ve Macaristan eşcinselliğe karşı “hoşgörüsüz” Rusya'da sadece yüzde 24'lük bir kesim eşcinseller konusunda hoşgörülü.

Eşcinselliği hiç bir zaman haklı bulmadığını' belirtenler ise Orta Doğu’da bulunuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 79'u eşcinselliğe karşı olduğunu belirtiyor.

Bu konuda yüzde 97'yle olumsuz bakış açısıyla ilk sırada Tunus yer alıyor. Ermenistan, Azerbaycan, Katar, Fas, Yemen, Ürdün, Gana, Filistin ve Libya sıradaki ülkeler.

Günümüzde  ise resmî bir heteroseksist ayrımcılığın bulunmadığı 17 ülke var. Bunlar Arjantin, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Fransa, Kanada, İspanya, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Güney Afrika, Uruguay ve Yeni Zelanda.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde