UEFA resmen açıkladı: İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali Portekiz'e alındı

UEFA resmen açıkladı: İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali Portekiz'e alındı

UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alındığını açıkladı.

UEFA resmen açıkladı: İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali Portekiz'e alındı
16px
24px
13.05.2021 11:21
ABONE OLgoogle

Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı stadyuma ilişkin UEFA'dan resmi açıklama geldi.

Kararı resmi Twitter hesabından da duyuran UEFA, finalin Portekiz'in Porto kentindeki Estadio do Dragao'da oynanacağını onayladı. İstanbul'a çifte şok! Covid nedeniyle önce kupa sonra Formula gitti!

?50 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadyuma, şimdilik iki takımdan toplamda 12 bin taraftar alımına izin verilecek. Biletlerin satışına yönelik düzenlemelerin ise 24 Mayıs'ta başlatılacağı belirtildi.

Yapılan paylaşımda, "Stadyum kapasitesi zaman içinde kesinleştirilecek ve onaylanacaktır. İki takım taraftarları, her zamanki gibi kulüpler aracılığıyla bilet satın alabilecek ve kulüp başına 6 bin bilet bugünden itibaren mümkün olan en kısa sürede satışa sunulacak" ifadeleri yer aldı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">May 13, 2021

'UEFA, Türk futbol otoritelerinin anlayışı için minnettar'

Öte yandan UEFA, karar için Türk futbol otoritelerinin gösterdiği anlayışa minnetar olduğunu açıklayan bir mesaj paylaştı.

Öncelikle kararda değişikliğin nedenini paylaşan UEFA, "Finalin İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılması planlanıyordu. Ancak İngiltere hükümetinin, Türkiye'yi kırmızı listeye ekleme kararını takiben finali bu kentte yapmanın İngiltere'den seyahatleri engellemesi sonucu karar değişikliğine gidildi" açıklamasında bulundu.

Paylaşılan mesajda, "UEFA, Türk futbol otoritelerinin devam eden ortaklık ve iş birliği ruhunun yanı sıra, bu özel durum için gösterdikleri anlayış karşısında minnettar. İstanbul için önümüzdeki yıllarda oluşturulacak muhtemel fırsatlar ivedilikle incelenecektir" denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde